«Διαφορετικός», ένα παιδικό βιβλίο για την αγάπη μεταξύ «διαφορετικών»

Ενα παιδικό βιβλίο για την αγάπη προς τον «διαφορετικό» έγραψε ο Chris Singleton, στα πλαίσια της καμπάνιας «Αγάπα Τον Πλησίον Σου», την οποία ξεκίνησε όταν η μητέρα του έχασε τη ζωή της σε ρατσιστική επίθεση εις βάρος 9 μαύρων, από έναν οπλισμένο λευκό μέσα στην εκκλησία Emmanuel AME Church στο Τσάρλεστον στην Πολιτεία της Νότιας Καρολίνας.

Όταν έχασε τη μητέρα του, ο Chris ήταν 18 χρονών και πήγαινε σε δημοτικά σχολεία να αφηγηθεί την ιστορία του παρατήρησε πως κάποια παιδιά βουβαίνονταν και λυπούνταν όταν έλεγε ότι η μητέρα του σκοτώθηκε απλά και μόνο επειδή ήταν Μαύρη. «Ήταν σαν να τους έπαιρνα την αθωότητά τους» είπε, στο ABC News. Κουβέντιασε με την αδελφή του το ενδεχόμενο να γράψει ένα παιδικό βιβλίο, κι έτσι γεννήθηκε το «Different».

Το 32 σελίδων παιδικό βιβλίο αφηγείται την ιστορία του Obinna, ενός μικρού αγοριού από τη Νιγηρία που εγκαθίσταται στο Τσάρλεστον. Δεν μιλά όπως οι συμμαθητές του, ούτε τους μοιάζει. Ξαφνικά, τα ζωηρόχρωμα ρούχα του σαν να δείχνουν πολύ φανταχτερά όταν οι άλλοι τον ρωτούν τι φοράει. Τα ερωτήματα που θέτει στο βιβλίο είναι κρίσιμα: «Μπορεί ο κόσμος να διαλέξει τον τόπο καταγωγής του ή το πώς φαίνεται; Αυτό τι σημαίνει όσον αφορά το πώς θα τους μεταχειριζόμαστε;» Ή, «Πώς θα ήταν ο κόσμος αν ήμασταν όλοι ίδιοι; Πώς βοηθά το ότι έχουμε μοναδικές διαφορές;» Όπως σημειώνει το The Post & Courrier, η μητέρα του Chris είναι ένας από τους χαρακτήρες του βιβλίου που βοηθούν τον Obinna να αγκαλιάσει αυτό που τον κάνει μοναδικό, και του λέει «είσαι όμορφα και θαυμαστά καμωμένος».

«Η ιστορία… Η μαμά μου είναι η δασκάλα, πρέπει να είναι εκεί μέσα. Την τιμώ. Έρχεται ένα παιδάκι απ’ τη Νιγηρία, και στο Τσάρλεστον το παρενοχλούν. Στο τέλος, το τιμούν, ακόμη κι αν είναι διαφορετικό» τονίζει ο Chris Singleton.