Μπορεί η αλληλεγγύη να χωρέσει σε ένα… ποτήρι;

Καθημερινά, ακούμε ανησυχητικές ιστορίες συμπολιτών μας, που έχουν περιέλθει σε δεινή κατάσταση εξαιτίας της πανδημίας με τους ειδικούς να προειδοποιούν ότι οι επιπτώσεις της ύφεσης μόλις που ξεκινούν να γίνονται αισθητές, αναδεικνύεται περισσότερο από ποτέ η σημασία της λεγόμενης «εταιρικής ευθύνης».

Και πράγματι, κατά τη διάρκεια του lockdown αλλά και στο διάστημα που ακολούθησε, η ιδιωτική πρωτοβουλία συνέβαλε σημαντικά στην ανακούφιση μεγάλης μερίδας συμπολιτών μας, μέσα από δωρεές ειδών πρώτης ανάγκης και άλλες πράξεις κοινωνικής αλληλεγγύης.

Η νέα πρωτοβουλία της εταιρείας ΝΟΥΝΟΥ, με τίτλο «Φροντίδα και Αγάπη», πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε) και υποστήριξε το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και άλλα παρόμοια προγράμματα των Δήμων. Μέσα από τέτοιου είδους συνεργασίες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, οι πόροι που παρέχουν οι εταιρείες διανέμονται αποτελεσματικότερα σε αυτούς που το έχουν ανάγκη, ενώ, παράλληλα, η δύναμη των δημοτικών προγραμμάτων πολλαπλασιάζεται, καταφέρνοντας να φτάσει σε περισσότερους ωφελούμενους.

«Φροντίδα και Αγάπη» σε όσους έχουν ανάγκη

Ενισχύοντας περισσότερους από 40 Δήμους και 45 φορείς σε όλη τη χώρα, η FrieslandCampina Hellas – ΝΟΥΝΟΥ προσέφερε συνολικά πάνω από 1.900.000 ποτήρια γάλα ΝΟΥΝΟΥ και 140.000 κύπελλα γιαουρτιού ΝΟΥΝΟΥ κατά τη διάρκεια της πανδημίας, μέσω του προγράμματος «Φροντίδα και Αγάπη».

Ένα ποτήρι γάλα ΝΟΥΝΟΥ για το μέλλον

Στο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Κύκλος Φροντίδας» της FrieslandCampina Hellas – ΝΟΥΝΟΥ εντάσσεται και η πρωτοβουλία «ΝΟΥΝΟΥ: Ένα Ποτήρι Γάλα για Κάθε Παιδί». Μέσα από αυτή, η εταιρεία προσέφερε επιπλέον 31.680 ποτήρια γάλα σε παιδιά που έχουν ανάγκη, σε συνεργασία με την Ένωση μη-κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων «Μαζί για το Παιδί», η οποία από το 1996 φροντίζει παιδιά και οικογένειες που αντιμετωπίζουν τη φτώχεια, την αναπηρία, την κακοποίηση και την ασθένεια.