Για 6η χρονιά το «Piraeus Sports Camp» δωρεάν για τους μαθητές του Πειραιά

Το καλοκαιρινό αθλητικό πρόγραμμα «Piraeus Sports Camp», στο οποίο μπορούν να συμμετέχουν δωρεάν μαθητές των δημοτικών σχολείων της πόλης, διοργανώνουν για 6η συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Πειραιά και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Στο 6ο «Piraeus Sports Camp» το οποίο ξεκινάει τη Δευτέρα 13 Ιουλίου, τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να απασχοληθούν με ποικίλες αθλητικές δραστηριότητες, ενώ θα συμμετέχουν σε παιδαγωγικά παιχνίδια.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα που υλοποιείται με την υποστήριξη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, θα διεξαχθεί με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας που προβλέπονται από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές, για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού Covid-19.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε ότι το Piraeus Sports Camp είναι μια όμορφη διοργάνωση για παιδιά, η οποία αποτελεί έναν επιτυχημένο αθλητικό θεσμό για τον Δήμο Πειραιά, λέγοντας χαρακτηριστικά πως στα πέντε χρόνια διεξαγωγής του, έχουν συμμετάσχει περισσότεροι από 4.500 μαθητές της πόλης. Ο κ. Μώραλης επεσήμανε πως ο Πειραιάς είναι από τις ελάχιστες πόλεις στην Ελλάδα που διοργανώνει κάθε χρόνο δωρεάν καλοκαιρινά camps, δίνοντας την ευκαιρία στους δημότες, ειδικά σε αυτές τις δύσκολες ημέρες που βιώνουμε εξαιτίας της πανδημίας, να απασχοληθούν δημιουργικά τα παιδιά τους με αθλητικές και παιδαγωγικές δραστηριότητες. Στη συνέχεια ο δήμαρχος Πειραιά τόνισε: «Στόχος μας είναι να υλοποιήσουμε ακόμα περισσότερες αθλητικές δραστηριότητες στην πόλη μας, καθώς θέλουμε να ζουν τα παιδιά όμορφες στιγμές, να χαμογελούν, να κοινωνικοποιούνται και να απολαμβάνουν τα οφέλη του αθλητισμού».

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Ιωσήφ Βουράκης, δήλωσε: «Έχω πει αρκετές φορές ότι η πανδημία έχει προκαλέσει σημαντικές και πρωτόγνωρες δυσκολίες τις οποίες προσπαθούμε με τους συνεργάτες μου να ξεπεράσουμε και να σταθούμε στο ύψος των υποχρεώσεων που έχουμε αναλάβει, απέναντι στους πολίτες του Πειραιά. Ο αθλητισμός και ο πολιτισμός είναι βασικές αρχές της δημοτικής αρχής, παραμένουμε στην πρώτη γραμμή και είναι κάτι που αισθάνονται οι πολίτες και μας το πιστώνουν καθημερινά».

Ο διευθυντής του Δικτύου Σχολών του Ολυμπιακού Βασίλης Νάνος υπογράμμισε: «Για έκτη συνεχόμενη χρονιά, η διοίκηση του Ολυμπιακού στηρίζει το Sports Camp του Δήμου Πειραιά. Αυτή τη χρονιά η τέλεση του camp είναι ακόμα πιο σημαντική, καθώς αναδεικνύει την ενότητα παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίσαμε όλοι το προηγούμενο διάστημα ενώ παράλληλα στέλνει μήνυμα ελπίδας, σχετικά με τη δυνατότητα άθλησης και δημιουργικής απασχόλησης εν μέσω μιας δύσκολης υγειονομικής πραγματικότητας».

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις που θα διεξαχθεί το «6ο Piraeus Sports Camp», είναι οι εξής:

  • Κλειστό γυμναστήριο Π. Σαλπέας (Ακτή Ξαβερίου 1)
  • Θεμιστόκλειο Στάδιο (Υπαπαντής 124)
  • Κλειστό γήπεδο Καμινίων (Μουτσοπούλου & Υμηττού)

Περίοδοι Camp:

Α΄ : 13 – 17/7

Β΄ : 20 – 24/7

Σημειώνεται ότι κάθε παιδί μπορεί να δηλώσει συμμετοχή σε μια μόνο περίοδο. Για την εγγραφή, χρειάζεται ο κηδεμόνας να προσκομίσει λογαριασμό ρεύματος ή τηλεφώνου.

Σημεία εγγραφών (καθημερινά 10:00-14:00 έως και 3 ημέρες πριν από την ημερομηνία έναρξης της περιόδου):

Α’ Δημοτική Κοινότητα – Λ. Χατζηκυριακού 89 & Κλεισόβης – 210 4599957

Δ’ Δημοτική Κοινότητα – Σπυρίδωνος, Πρώην Στρατόπεδο Παπαδογιωργή – 210 4827026

Ε’ Δημοτική Κοινότητα – Καλλέργη 142 – 210 4622589

Ώρες Camp:

08:30-08:45 Προσέλευση παιδιών

09:00-13:30 Δραστηριότητες

14:00-14:15 Αναχώρηση παιδιών