Γέφυρα Ζωής: Ξεκινά η διάθεση KIT για Δωρεά Βλαστοκυττάρων

Η πανδημία της Covid-19 έβαλε στον «πάγο» τις προσπάθειες και δωρεές βλαστοκυττάρων, όμως η Δημόσια Τράπεζα Βλαστοκυττάρων του Γ.Ν. Παπανικολάου μας καλεί να δωρίσουμε και πάλι τα Βλαστοκύτταρα από τη γέννηση του παιδιού μας.

«Εκείνη τη γλυκιά ώρα που γίνεσαι γονιός, χάρισε ζωή σε ακόμη ένα παιδί!!!» λένε και προτρέπουν όσους γονείς μπορούν να δώσουν ζωή σε ένα παιδάκι με τη γέννηση του κάθε νεογέννητου παιδιού!

Το ομφαλοπλακουντιακό αίμα (Βλαστοκύτταρα) είναι το αίμα που παραμένει στον ομφάλιο λώρο και τον πλακούντα, αμέσως μετά τη γέννηση ενός παιδιού, όπως και ο μυελός των οστών, το αίμα αυτό είναι πλούσιο σε αρχέγονα αιμοποιητικά κύτταρα δηλαδή, σε άγουρα κύτταρα που έχουν την ικανότητα να πολλαπλασιάζονται και να ωριμάζουν.

* (Ανακοινώσεις, πρόγραμμα των επόμενων Αιμοδοσιών – Ενημέρωση για δωρεά Αιμοπεταλίων, Μυελού των Οστών, Ιστών και Οργάνων αλλά και Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος (Βλαστοκυττάρων), στα γραφεία του συλλόγου Παύλου Χαρίση 23, Φαξ-τηλ:.2461040575 κινητό: 6977337561 και στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση, www.seakozanis.gr)