Συγκεντρώθηκαν 5.000 υπογραφές σε 3 μέρες για τον Ερημίτη! (Pics)

Περισσότερες από 1.500 υπογραφές την ημέρα συγκεντρώθηκαν υπέρ της πρωτοβουλίας Save Erimitis.

Εντυπωσιακή αποδείχθηκε και η εμπλοκή διάφορων διασημοτήτων που στηρίζουν, μέσω αναρτήσεων στους λογαριασμούς τους, την πρωτοβουλία Save Erimitis, όπως η Μαίρη Συνατσάκη, ο Γιώργος Καραμίχος και ηΤόνια Σωτηροπούλου.

«Ο Ερημίτης δεν είναι απλά και μόνο, μια “κατοικία της βίδρας”. Λόγω του 1.5 μίλια απόσταση από το μεγάλο εθνικό πάρκο Βουθρωτού στην Αλβανία, λειτουργεί ως πέρασμα της άγριας ζωής που τροφοδοτεί με βιοποικιλότητα όλα τα οικοσυστήματα και όλες τις περιοχές Νατούρα της Κέρκυρας! Οι προτεινόμενες κατασκευές θα λειτουργούν ως φράγμα προς την κίνηση της βιοποικιλότητας. Χωρίς την ανταλλαγή πληθυσμών μέσω του Ερημίτη, όλες οι περιοχές Νατούρα μας θα απωλέσουν σιγά σιγά τα προστατευόμενα είδη, λόγω και της υποβάθμισης που ήδη υφίστανται και δεν θα μπορέσουν να ανακάμψουν, όπως κουτσά στραβά συμβαίνει σήμερα, με την βοήθεια του περάσματος του Ερημίτη…
Διατηρώντας τον Ερημίτη, ως έχει είναι η μόνη ελπίδα για την ανάκτηση όλων των οικοσυστημάτων όλου του νησιού!» γράφει η σχετική ανακοίνωση της πρωτοβουλίας.