Εκπαιδευτικά προγράμματα για υποψήφιους ανάδοχους και θετούς γονείς – «Κανένα παιδί χωρίς οικογενειακή θαλπωρή»

Ξεκινούν εκπαιδευτικά προγράμματα για υποψήφιους ανάδοχους και θετούς γονείς στο πλαίσιο συνεργασίας της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με το «Σκαγιοπούλειο» κέντρο κοινωνικής πρόνοιας.

Πρωτόκολλο συνεργασίας με το «Σκαγιοπούλειο» κέντρο κοινωνικής πρόνοιας της Πάτρας, υπέγραψε σήμερα η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με στόχο την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για υποψήφιους ανάδοχους και θετούς γονείς, στα πλαίσια και του νέου νομοθετικού πλαισίου.

Με βάση αυτό το πρωτόκολλο, η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα παρέχει τεχνογνωσία και επιστημονικό προσωπικό, για την διενέργεια και υποστήριξη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

«Μέσα από αυτή τη συνεργασία μας δίνεται η δυνατότητα να υπηρετήσουμε το όραμά μας, που είναι κανένα παιδί χωρίς οικογενειακή θαλπωρή στη δυτική Ελλάδα», τόνισε ο περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης, ευχαριστώντας το «Σκαγιοπούλειο» για τις υπηρεσίες που παρέχει και πρόσθεσε: «Πιστεύω πως σύντομα θα έχουμε και περισσότερα θετικά αποτελέσματα σε αυτή τη συνεργασία που μόλις ξεκίνησε».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του κέντρου κοινωνικής πρόνοιας, Νίκος Σταθακόπουλος, ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη ότι τα εκπαιδευτικά προγράμματα θα ξεκινήσουν από αύριο την Τετάρτη 15 Ιουλίου, υπογραμμίζοντας ότι «το ουσιώδες είναι πως κάποια παιδιά θα αποκτήσουν οικογένεια, διότι αυτός είναι ο κοινός μας στόχος και προς αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε με την υπογραφή του σημερινού πρωτοκόλλου».

Όσον αφορά στην αναδοχή και την υιοθεσία, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, επεσήμανε, ότι «έχουμε ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο που κάνει την αναδοχή και την υιοθεσία πιο διάφανη και πιο γρήγορη».

«Σύμφωνα με το νόμο», συνέχισε, «χρειάζεται ενημέρωση και εκπαίδευση των υποψήφιων γονέων». «Για τον λόγο αυτό», όπως σημείωσε, «ενώνουμε δυνάμεις και διαθέτουμε το προσωπικό μας, δηλαδή δικηγόρους, ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς της διεύθυνσης υγείας, προκειμένου να είναι έτοιμοι οι γονείς να αποκτήσουν ένα παιδί».

«Πρόκειται για ένα θεσμικό πλαίσιο που βάζει τη χώρα μας στη σύγχρονη ευρωπαϊκή πραγματικότητα και το οποίο εμείς, ως περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, θα στηρίξουμε», κατέληξε ο Χαράλαμπος Μπονάνος.