Μεγάλο Σινεμά – Μικρές Οθόνες: Το Ίδρυμα Ωνάση φέρνει τις Νύχτες Πρεμιέρας στις οθόνες μας

Το πρόγραμμα Μεγάλο Σινεμά Μικρές Οθόνες συνεχίζει τις ψηφιακές προβολές του για τρίτη εβδομάδα στο κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση.

Από τις 16 έως τις 21 Ιουλίου, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας μοιράζεται σημαντικές στιγμές και βραβευμένες ταινίες που προβλήθηκαν το 2019, στην 25η χρονιά του.

Ο Γιώργος Γούσης «παλεύει» μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας στην ελληνική επαρχία με τον Χειροπαλαιστή, που φλερτάρει τόσο με το ντοκιμαντέρ όσο και με τη μυθοπλασία. Ο Ευθύμης Kosemund Σανίδης μάς μεταφέρει σε άγρια βουνά και στις σχέσεις που αναπτύσσονται σε ένα κυνήγι ζώων και ανθρώπων, με την πολυβραβευμένη ταινία του, Όλες οι Φωτιές η Φωτιά. Ο Φωκίων Ξένος μάς παρασύρει σε μια δροσερή δίνη στη μέση ενός καύσωνα σε ελληνικό νησί, με την πολυβραβευμένη animation ταινία του, Heatwave. O Άλκης Παπασταθόπουλος μάς μαρτυρά τι γεύση έχει η αγάπη όταν είσαι Hyped.

Ο Κωνσταντίνος Πρέπης καταφεύγει στο εγκαταλελειμμένο αεροδρόμιο του Ελληνικού και παρουσιάζει την περιπέτεια ενός άστεγου προς άγνωστο προορισμό, στο Ελληνικόν.

Πέντε ταινίες, πέντε αξιοσημείωτες στιγμές του 25ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, με το οποίο το Ίδρυμα Ωνάση συνεχίζει τον δημιουργικό διάλογο.

Αρκεί μια οθόνη, όσο μικρή κι αν είναι, για να ζήσουμε νέες εμπειρίες και στιγμές μέσα από τη ματιά καταξιωμένων και ανερχόμενων δημιουργών. Τις επόμενες βδομάδες θα διατεθούν ταινίες σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, φέρνοντας στο κανάλι τις βραβευμένες ελληνικές ταινίες μικρού μήκους του 2019.

Αλλά η κινηματογραφική εμπειρία δεν σταματά εδώ: ομιλίες για την τέχνη του σινεμά από καταξιωμένους σκηνοθέτες, όπως ο Werner Herzog, καθώς και νέα πρωτότυπα έργα που δημιουργήθηκαν μέσα σε 120 ώρες, στο πλαίσιο του πρότζεκτ ENTER, από ανερχόμενους δημιουργούς, όπως ο Βασίλης Κεκάτος, ο Γιώργος Ζώης και η Εύη Καλογηροπούλου, επιβεβαιώνουν ότι το σινεμά στο Ίδρυμα Ωνάση δεν σταματά να μας εκπλήσσει, να μας ταξιδεύει και να μας εμπνέει.

Περισσότερες πληροφορίες στα links

https://www.onassis.org/news/big-feelings-small-screens-july-onassis-foundation-youtube

https://www.onassis.org/el/news/award-winning-short-films-opening-nights-your-screens