Σχεδία: Ο Λευτέρης Λαζάρου στέκεται στη σωστή πλευρά της ιστορίας

Οι άνθρωποι της Σχεδίας είπαν πως βρέθηκε δίπλα τους από την αρχή!

Στο αγαπημένο μας για τις ιστορίες ελπίδας, Φιλότιμο, διαβάζουμε πως οι άνθρωποι της σχεδίας μιλούν με τα καλύτερα λόγια για έναν από τους πιο δημοφιλής σεφ της ελληνικής κουζίνας…

«Βρέθηκε δίπλα μας από την πρώτη στιγμή, όταν το μόνο που είχαμε ήταν μια ιδέα, ένα όνειρο, τη δημιουργία ενός μοναδικού κόμβου αλληλεγγύης και κοινωνικής καινοτομίας».

Από την πλευρά του ο Λευτέρης Λαζάρου απλά είπε στη συνέντευξη που έδωσε στη Χριστίνα Γαλανοπούλου, πως ήταν ένας άνθρωπος εργατικής οικογένειας, που στα 16 του ξεκίνησε μόνος του, που ό,τι έφτιαξε το δημιούργησε μόνος του, που τελείωσε νυχτερινό σχολείο για να μπορέσει να εργαστεί.

Εκείνος απλά είπε με λίγα λόγια τι είναι η αξιοπρέπεια και «Κανείς μόνος του». Τους έδειξε πως δεν είναι εκεί από φιλανθρωπία ή λύπηση. Είναι από επιλογή:

«Στη “Σχεδία” δεν ήρθα για να πάρω, λοιπόν, αλλά για να δώσω. Δεν θέλω να με θυμάται ο κόσμος μόνο σαν καλό μάγειρα, αλλά σαν κάποιον που δεν γύρισε την πλάτη, όταν ο άλλος είχε ανάγκη. Να το πω διαφορετικά: εγώ πήρα αγάπη και αναγνώριση από τον κόσμο μέσω της μαγειρικής μου. Τώρα αυτή την αγάπη κάπου πρέπει να την επιστρέψω, να τη διοχετεύσω, γιατί με πλημμυρίζει.»

Εκείνος απλά είπε πως τα σπιτάκια που είναι κρεμασμένα στο “Σχεδία Home” συμβολίζουν όσους έφυγαν από εδώ, κερδίζοντας κάποια χρήματα με τα οποία ξεκίνησαν το δικό τους σπίτι. «Κάθε φορά που φεύγει από εδώ ένας άνεργος, ένας άστεγος, έχοντας στην τσέπη του λίγα χρήματα και στο μυαλό και την καρδιά του εδραιωμένη την ιδέα ότι μπορεί να κερδίσει τη ζωή του, ό,τι κι αν συμβεί, βάζουμε το «σπίτι» του στο ταβάνι. Και όταν αυτό το ταβάνι το βλέπεις σιγά-σιγά να γεμίζει σπιτάκια, ενθουσιάζεσαι.»

«Ναι. Μετριόμαστε κάθε μέρα. Στα χρόνια της αγριότητας κάποιοι προσπαθούν να φτιάξουν τις μέρες της ανθρωπιάς για τους άλλους.»

Κι ο @leuterislazarou στέκεται στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Δίπλα σε εκείνους που δεν είχαν ελπίδα.

Επειδή «Αν έχουμε μια ελπίδα την οφείλουμε σε αυτούς που δεν έχουν καμία.
Στηρίζουμε τη Σχεδία και τους ανθρώπους της.»

Via: Gianna Kouka