Πρωτοβουλία για ανθρωπιστική βοήθεια στον Λίβανο από τον Δήμο Αγίας Βαρβάρας

Την πρωτοβουλία για συγκέντρωση και παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στον Λίβανο, ανέλαβε ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας. Ο δήμαρχος Λάμπρος Μίχος επικοινώνησε με την πρεσβεία του Λιβάνου στην Αθήνα, προκειμένου να εκφράσει τη βαθιά λύπη του για την καταστροφή που έπληξε τη Βηρυτό και τους πολίτες της. Επιθυμία της δημοτικής Αρχής είναι να συμβάλει και έμπρακτα στη βοήθεια προς τη πόλη, που δοκιμάστηκε τόσο σκληρά κι έτσι αποφάσισε να συγκεντρώσει είδη πρώτης ανάγκης και να τα στείλει στον Λίβανο.

Στο πλαίσιο αυτό καλεί τους δημότες της Αγίας Βαρβάρας να συμπαρασταθούν και να προσφέρουν, στο βαθμό που μπορεί ο καθένας, τρόφιμα μακράς διάρκειας (όσπρια, ζυμαρικά, μπισκότα, ξηρούς καρπούς και άλλες συσκευασμένες τροφές μακράς διάρκειας), εμφιαλωμένα νερά και χυμούς, βρεφικές τροφές, γάλατα εβαπορέ, φαρμακευτικό υλικό (βαμβάκι, γάζες, οινόπνευμα, φυσικό ορό, αυτοκόλλητα επιθέματα περιποίησης τραυμάτων) και είδη ατομικής υγιεινής.

Ως χώροι συγκέντρωσης ορίστηκαν το 1ο ΚΑΠΗ (Καλατζάκου 6) και το Κέντρο Φιλίας & Αλληλεγγύης (Ηρακλείου 20), από Δευτέρα έως Παρασκευή (08:00-14:00).