Περισσότερα από 600 παιδιά στο πρόγραμμα των ΚΔΑΠ του Δήμου Αιγάλεω

Περισσότερα από 600 παιδιά θα εξυπηρετηθούν στο πρόγραμμα του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Αιγάλεω. Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε με ευρεία πλειοψηφία τον Κανονισμό Λειτουργία των ΚΔΑΠ σε δημοτικά σχολεία και πλέον το πρόγραμμα μπαίνει στη φάση της υλοποίησής του.

Ειδικότερα ο Δήμος Αιγάλεω, στο πλαίσιο των Δράσεων Κοινωνικής Πολιτικής, ιδρύει για πρώτη φορά Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών, με δράσεις αθλητικού και πολιτιστικού περιεχομένου. Οι γονείς δείχνουν να ανταποκρίνονται, αφού ήδη οι εγγραφές ξεπερνάνε τις εξακόσιες.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο και τα ΚΔΑΠ θα λειτουργήσουν στους χώρους των Δημοτικών Σχολείων της πόλης (2ο, 8ο, 12ο και 19ο), ενώ οι αιτήσεις εγγραφής θα μπορούν να υποβάλλονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις.

Στα Δημοτικά Κέντρα, που θα λειτουργήσουν εκτός σχολικού ωραρίου και την καλοκαιρινή περίοδο κατά τις πρωινές ώρες, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα για αθλοπαιδιές, πολιτιστικά, εικαστικά, ζωγραφική, χορούς, θεατρικό παιχνίδι, δράσεις ανακύκλωσης κ.ά.