Οι Πρόσκοποι της Αθήνας στο πλευρό των κατοίκων της Εύβοιας

Οι Πρόσκοποι της Αθήνας κάνουν πράξη το: «Να βοηθώ κάθε άνθρωπο και σε κάθε περίσταση» και κάνουν έκκληση για ενίσχυση των χτυπημένων από την κακοκαιρία κατοίκων της Εύβοιας.

Στη σελίδα του Facebook Πρόσκοποι Αθήνας, διαβάζουμε:

«Η Εύβοια μας χρειάζεται! Εκατοντάδες άνθρωποι βρίσκονται αντιμέτωποι τις καταστροφές που άφησαν πίσω τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών. Ηλικιωμένοι, οικογένειες με μικρά παιδιά έχουν ανάγκη από προσφορά εργασίας προκειμένου να καθαρίσουν στοιχειωδώς τα σπίτια τους. Ο Δήμος Χαλκιδέων και η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας οργανώνουν καθημερινά ομάδες εθελοντών προκειμένου να ενισχύσουν το έργο της αποκατάστασης.

Όμορες Περιφερειακές Εφορείες που μπορούν να ενισχύσουν το έργο αυτό με ανθρώπινο δυναμικό να επικοινωνούν απευθείας με τον κ. Δημήτρη Καψούλη, Π.Ε. Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας (6948240810) προκειμένου να λάβουν οδηγίες.

Η Κεντρική Διοίκηση του Σ.Ε.Π. θα οργανώσει, εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον, ημερήσιες αποστολές Ενηλίκων Στελεχών, μελών Προσκοπικών Δικτύων, Ενώσεων Παλαιών Προσκόπων και Προσκοπικών Ομάδων Πολιτικής Προστασίας (αναχώρηση 07.30 από την Αθήνα επιστροφή 19.30) που θα μετακινηθούν με το Van του Σώματος την Τρίτη 11, την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Αυγούστου. Για δηλώσεις συμμετοχής απευθύνεστε στον κ. Δημήτρη Μανίκη, Βοηθό Γενικό Έφορο (6932579472). Για την υλοποίηση των αποστολών όσοι/ες εκδηλώνουν ενδιαφέρον θα ενημερώνονται τηλεφωνικά.

Απαραίτητα Εφόδια για όσους και όσες συμμετάσχουν στις αποστολές: προσκοπικό μαντήλι, μάσκα, γαλότσες/ μποτάκια (εργασία σε χώμα/λάσπες), γάντια εργασίας, ρούχα εργασίας, μια αλλαξιά ρούχα και εσώρουχα, φακός, νερό και σάντουιτς. Επιπλέον θα φανούν ιδιαιτέρως χρήσιμα (για όποιον/α έχει πρόσβαση) σκαπτικά εργαλεία: φτυάρια και τσάπες.

Ας κάνουμε για άλλη μια φορά πράξη το:
“Να βοηθώ κάθε άνθρωπο και σε κάθε περίσταση”

Παντελής Χ. Προμπονάς
Αν. Γενικός Έφορος»