Τοιχογραφίες «κοσμήματα» βρήκαν «Στέγη» στην Παιδιατρική κλινική του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης

Με αφορμή τον παππού ενός παιδιού που νοσηλεύονταν στην παιδιατρική κλινική του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης μια ομάδα πολιτών ξεκίνησε εθελοντικά να κάνει την καθημερινότητα των παιδιών που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο καλύτερη.

Όπως όλοι γνωρίζουμε και όπως και οι ίδιοι οι ιατροί μας επιβεβαιώνουν οι συνθήκες και ο χώρος νοσηλείας παίζουν σημαντικό ρόλο στη θεραπεία των ενηλίκων ασθενών πόσο μάλλον των παιδιών.

Το πάθος και η επιμονή εθελοντών ασθενών και συνοδών των ασθενών καθώς και των ιατρών και των νοσηλευτών έχουν διασφαλίσει ένα καλό επίπεδο αισθητικής περιβάλλοντος.

Μέσα από τέτοιες δράσεις ανακαλύπτουμε όλοι μαζί ξανά την κοινωνική προσφορά, την αποτελεσματικότητα και την αξιοπρέπεια. Έτσι η πράξη του εθελοντισμού αποτελεί δείγμα κοινωνικής ευαισθητοποίηση και πόλο συσπείρωσης της κοινωνίας μας. Η συνειδητοποίησης και η συνεργίας όλων μας σε ένα θέμα τόσο ευαίσθητο, όσο η υγεία δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την δρομολόγηση τόσο παράπλευρων όσο και συμπληρωματικών δράσεων επ’ ωφελεία όλων μας Δείτε το ρεπορτάζ της Σπουδάστριας δημοσιογραφίας Δ.ΙΕΚ στην Κοζάνη, Δούκα Τζαμπαζλή Σωτηρίας.