Η Rolex στο πλευρό των καλλιτεχνών στη διάρκεια της πανδημίας

Aπό τις 21 Αυγούστου 2020 και μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν τρία κονσέρτα Rolex «Perpetual Music».

Κατά την έναρξη καθενός από τα τρία κονσέρτα, τρεις πρεσβευτές της Rolex, οι οποίοι υποστηρίζουν εξ αρχής το πρόγραμμα, oι Juan Diego Flórez, Rolando Villazón και Sonya Yoncheva, θα εμφανιστούν μαζί με τραγουδιστές και μουσικούς και θα τραγουδήσουν είτε σόλο είτε μαζί με διάφορα σύνολα. Ο Γάλλος βιρτουόζος του βιολιού, Renaud Capuçon, ο οποίος θα εμφανιστεί στο Παρίσι, συμμετείχε και αυτός στην οργάνωση αυτής της εξαιρετικής πρωτοβουλίας.

Το πρόγραμμα των συναυλιών έχει ως εξής:
Παρασκευή 21 Αυγούστου, Teatro Rossini, Pesaro, με τον Juan Diego Flórez και ορχήστρα.
Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου, Όπερα του Βερολίνου, με ρεσιτάλ της Sonya Yoncheva
Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου, Εθνική Όπερα Παρισιού (Palais Garnier) με τους Rolando Villazón και Renaud Capuçon σε ρεπερτόριο μουσικής μπαρόκ και μουσικής δωματίου.

Στα τρία αυτά κονσέρτα θα συμμετάσχουν περίπου 100 καλλιτέχνες, των οποίων η καθημερινή ζωή και η εργασία έχουν πληγεί σοβαρά από την πανδημία του κορωνοϊού. Το ενδιαφέρον είναι ότι αυτή η πρωτοβουλία της Rolex θα έχει ως αποδέκτες εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους σε τουλάχιστον 180 χώρες του κόσμου, μέσω της δωρεάν υπηρεσίας streaming που θα είναι διαθέσιμη από την πλατφόρμα medici.tv έως τα τέλη Οκτωβρίου.