Συνεργασία για την ενίσχυση της Εθελοντικής Αιμοδοσίας

Συνεχίζεται η εκστρατεία εθελοντικής αιμοδοσίας, που οργανώνει, σε όλη την Ελλάδα, μέσω των 62 συλλόγων μελών της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.).

Η INTERAMERICAN, υποστηρίζει χορηγικά με επικοινωνιακό υλικό την προσπάθεια της ομοσπονδίας.

Η εκστρατεία ενημέρωσης όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ασφαλιστικής εταιρείας, μπορεί να συμβάλει στην περαιτέρω αύξηση της εθελοντικής αιμοδοσίας. Όπως σημειώνεται, κατά τον Ιούνιο, με επίκεντρο την Παγκόσμια Ημέρα (14 Ιουνίου), αποταμιεύθηκαν 2.154 μονάδες αίματος, ενώ ικανοποιητική ήταν η συγκομιδή και τον Ιούλιο αποταμιεύτηκαν 1.315 μονάδες. Η εκστρατεία συνεχίζεται ανά την Ελλάδα χάρη στους τοπικούς Συλλόγους μέλη της Π.Ο.Σ.Ε.Α.

Η INTERAMERICAN υπενθυμίζει ότι, στο πλαίσιο των σχετικών πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει και στην περιφέρεια, οργάνωσε στις 14 Ιουνίου αιμοδοσία στο Γραφείο Πωλήσεων Ηρακλείου Κρήτης σε συνεργασία με το Βενιζέλειο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, συνεισφέροντας σημαντική ποσότητα μονάδων αίματος.

Οι αιμοδοσίες που διενεργεί η εταιρεία μέσω του Συλλόγου των Εργαζομένων -που διατηρεί τράπεζα αίματος- και των Γραφείων Πωλήσεων, αποδίδουν ετησίως περί τις 150 μονάδες αίματος.