Πρόγραμμα Reach to Recovery στα νοσοκομείο – Στήριξη από γυναίκα με την ίδια εμπειρία

Για ένα σημαντικό πρόγραμμα μας ενημερώνει το «Άλμα Ζωής» τονίζοντας πόσο σημαντικό είναι για μια γυναίκα με διάγνωση καρκίνου του μαστού να έρθει σε επαφή με μια άλλη γυναίκα που πέρασε την ίδια εμπειρία πριν από χρόνια.

Για το λόγο αυτό, οι ειδικοί επαγγελματίες ψυχικής υγείας του Συλλόγου ακολουθώντας τα πρότυπα του Διεθνούς Προγράμματος για τη Στήριξη Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Reach to Recovery», εκπαιδεύουν κατάλληλα γυναίκες με καρκίνο του μαστού που θέλουν να προσφέρουν από το χρόνο τους και την εμπειρία τους, για να στηρίξουν πρακτικά και συναισθηματικά άλλες γυναίκες με την ίδια διάγνωση.

Στόχος του προγράμματος Reach to recovery

 • η συναισθηματική στήριξη
 • η πρακτική βοήθεια στις γυναίκες που πάσχουν από καρκίνο του μαστού

Καθολική αρχή του προγράμματος Reach to Recovery

rri-siteΜια γυναίκα που έχει βιώσει την εμπειρία του καρκίνου του μαστού προσφέρει το χρόνο και την εμπειρία της για να βοηθήσει και να υποστηρίξει μια άλλη γυναίκα που αντιμετωπίζει την ίδια πρόκληση

Βασικές Αρχές του προγράμματος

 • Οι γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο μαστό βρίσκουν μεγάλη βοήθεια και ανακούφιση τις πρώτες δύσκολες μέρες μετά την επέμβαση, συζητώντας με άλλες γυναίκες που είχαν την ίδια εμπειρία πριν από χρόνια και τώρα απολαμβάνουν μια φυσιολογική ζωή
 • Στηρίζεται στην πρόσωπο με πρόσωπο επικοινωνία της ασθενούς με μια εκπαιδευμένη εθελόντρια που, προ ετών, είχε την ίδια εμπειρία
 • Η κοινή τους εμπειρία εξασφαλίζει την πραγματική κατανόηση και η εκπαίδευση καθιστά την επικοινωνία ουσιαστική
 • Η εθελόντρια αποτελεί με την παρουσία και τη στάση της ένα θετικό πρότυπο αποκατάστασης και ποιοτικής επαναδραστηριοποίησης της ασθενούς

Πώς θα λάβω βοήθεια μέσω του Reach to Recovery;

Αν θέλεις να έρθεις σε επαφή με μια γυναίκα που πέρασε πριν από χρόνια αυτό που τώρα εσύ βιώνεις τηλεφώνησε στο 210 41 800 06.

Οι Επαγγελματίες ψυχικής υγείας του Συλλόγου θα προσπαθήσουν να βρουν για εσένα την εθελόντρια που ταιριάζει καλύτερα στο προφίλ σου.

Τι να περιμένω από την επαφή με εθελόντρια του Συλλόγου «‘Αλμα Ζωής»;

Η επαφή σου με την εθελόντρια μπορεί να γίνει άμεσα και σε κλίμα εχεμύθειας, στο δωμάτιο νοσηλείας σου, στα γραφεία του Συλλόγου ή ακόμα και τηλεφωνικά.

Στην περίπτωση προσωπικής συνάντησης η εθελόντρια θα σου δώσει έντυπο ενημερωτικό υλικό.

Διεθνές πρόγραμμα Reach to Recovery στα Νοσοκομεία

Σταθερά, μια φορά την εβδομάδα, εκπαιδευμένες εθελόντριες του Συλλόγου, δηλαδή γυναίκες με εμπειρία καρκίνου του μαστού, υποστηρίζουν συναισθηματικά άλλες γυναίκες με την ίδια εμπειρία, στις Kλινικές Mαστού των Νοσοκομείων:

 • ΙΑΣΩ, Τρίτη 11:00-14:00
 • Έλενα Βενιζέλου , Τρίτη 10:00-12:00
 • Metropolitan Hospital, Πέμπτη 11:00-13:00
 • Μεταξά, Πέμπτη 10:30-12:30

Οι χειρουργοί, Διευθυντές των Μονάδων Μαστού στις κλινικές που συνεργάζονται με το πρόγραμμα είναι:

 • ΙΑΣΩ: Γρηγόρης Ξεπαπαδάκης
 • Έλενα Βενιζέλου: Αννίβας Τσικίνης
 • Metropolitan Hospital: Βασίλης Βενιζέλος
 • Μεταξά : Κυριάκος Καλογεράκος

Γίνε και εσύ εθελόντρια, μπορείς!

Με την εθελοντική σου δράση μπορείς να δώσεις συναισθηματική στήριξη και ελπίδα στις γυναίκες με την ίδια εμπειρία, να υποστηρίξεις τα προγράμματα που υλοποιούμε και να ζήσεις μοναδικές στιγμές ουσιαστικής ικανοποίησης.

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Νέων Εθελοντριών:

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο θα διεξάγεται κάθε Τρίτη 16.00-18.00 (12 συναντήσεις)

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 8 άτομα.

Eνημερώσου για τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο εκπαιδευτικό σεμινάριο και δήλωσε τη συμμετοχή σου από 7/1/2020 έως 17/1/2020 στην Κοινωνική Λειτουργό κα Ελένη Λέκα 210 4180006 (εσωτ.19).