Πτολεμαΐδα: Αλληλεγγύη για μαθητές άπορων οικογενειών

Ανοιχτές καρδιές βρήκαν οι εκκλήσεις της Διαδικτυακής Ομάδας «Γυναίκες της Πτολεμαΐδας» για κοινωνική προσφορά σε παιδιά οικογενειών που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις δαπάνες αγοράς σχολικών ειδών, ιδιαίτερων μαθητών, ατομικής περιποίησης.

Μέχρι στιγμής, περισσότεροι από εικοσιπέντε καθηγητές διαφόρων ειδικοτήτων και δάσκαλοι δεσμεύτηκαν ότι θα παραδώσουν δωρεάν μαθήματα  σε παιδιά αδύναμων οικονομικά οικογενειών, αναλαμβάνοντας έναν μαθητή για όλη τη χρονιά, κομμώτριες προθυμοποιήθηκαν να κουρέψουν επίσης δωρεάν όσα παιδιά τις επισκεφθούν, ενώ, πολύτεκνη οικογένεια βίωσε μοναδικά συναισθήματα, όταν η έκκληση της για σχολικά είδη, έφερε σχολικές τσάντες, ολοκαίνουργα μπουφάν και φόρμες.

Συγκινητική ήταν η συνεισφορά Μέλους της Ομάδας, το οποίο εκτός από την κάλυψη όλων των Αγορών για τα παιδιά, πλήρωσε, λόγω χρεών της οικογένειας, σημαντικό πόσο για την εξόφληση μέρους των οφειλών της  προς τη ΔΕΗ. Το Ιδρυτικό  μέλος της Ομάδας Ζωή Τζήκα, τονίζει ότι τα αντανακλαστικά  ευαισθησίας πολιτών απέναντι σε κοινωνικά ζητήματα ενεργοποιούνται άμεσα, όπως και του Εμπορικού κόσμου, ενώ, διαπιστώνει ότι έχει υποβαθμισθεί για πολλές οικογένειες το επίπεδο ζωής.