25 εκατ. νομίσματα του ενός δολαρίου προς δωρεά (βίντεο)

Το Νομισματοκοπείο της Αυστραλίας (Royal Australian Mint) ξεκίνησε να κόβει 25 εκατομμύρια νομίσματα τους ενός «δολαρίου προς δωρεά» (donation dollar), ένα σχεδόν για κάθε Αυστραλό, με την ελπίδα ότι θα ενισχυθούν τα επίπεδα της φιλανθρωπίας στη χώρα.

Το νόμισμα ειδικής κοπής θα είναι πράσινο στο κέντρο, με κυματισμό σχεδιασμό σε χρυσό χρώμα, συμβολίζοντας τις συνεχείς, θετικές επιπτώσεις που κάθε μία δωρεά μπορεί να έχει.

Είναι επίσης το πρώτο κέρμα του 1 δολαρίου της Αυστραλίας που θα έχει άλλο χρώμα, εκτός από χρυσό, επεσήμανε το ABC.

https://www.facebook.com/watch/?v=1240915506249328&extid=7lz0n7ZcjPAsbuID

Ο επικεφαλής του Νομισματοκοπείου, Ross MacDiarmid, δήλωσε πώς ήθελε οι Αυστραλοί να παρατηρήσουν το ξεχωριστό σχέδιο όταν το πάρουν στα χέρια τους και να σκεφτούν ποιος θα χρειαζόταν περισσότερο αυτό το δολάριο.

«Ελπίζουμε ότι θα παρατηρήσουν το μήνυμα το οποίο φέρει αυτό το νόμισμα και θα το δωρίσουν», είπε. Το μήνυμα που αναγράφεται γύρω από το πράσινο κέντρο του νομίσματος είναι: «Δώσε για να βοηθήσεις άλλους».

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία πρωτότυπη διεθνώς και υποστηρίζεται από μελέτη που ανέφερε ότι το 57% των Αυστραλών το πιθανότερο είναι πως θα δώριζαν το νόμισμα αν το έβρισκαν στα ψιλά τους.

Ο κ. MacDiarmid είπε ότι στόχος είναι να προωθηθεί η φιλανθρωπία, ακόμη και απλά στη σκέψη να δώσει κάποιος. «Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε εδώ είναι οι άνθρωποι να κάνουν μία παύση και να αναλογιστούν», επεσήμανε. «Αν κάνουν απλά αυτό μόνο και σκεφτούν την ιδέα της δωρεάς…τώρα αυτό θα είναι ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα».