Οι τοπικές κοινότητες Ζακύνθου συγκεντρώνουν πλαστικά καπάκια για καλό σκοπό

Ολοένα και περισσότεροι Ζακυνθινοί στηρίζουν την εκστρατεία που ξεκίνησε πριν λίγα χρόνια ο περιφερειακός τηλεοπτικός σταθμός «IONIAN» για τη συγκέντρωση πλαστικών καπακιών με στόχο την προμήθεια αναπηρικών αμαξιδίων. Μάλιστα, τώρα, για τον ίδιο καλό σκοπό, ένωσαν τις δυνάμεις τους οι τοπικές κοινότητες Αγίου Δημητρίου και Αγίου Κήρυκα, με τους προέδρους τους να συμμετέχουν δυναμικά και να συγκεντρώνουν έναν πολύ μεγάλο αριθμό πλαστικών καπακιών. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι συγκινητική η ανταπόκριση που έδειξαν στο κάλεσμά τους οι πολίτες της Ζακύνθου.

Ο πρόεδρος της Τ.Κ. Αγίου Κήρυκα, Σπύρος Φαραός, δήλωσε: «Στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής των κοινοτήτων μας, αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε σε αυτή την εκστρατεία για να αγοραστεί ένα αναπηρικό καρότσι για μια συμπολίτισσα μου στον Αγ. Κήρκυκα το οποίο θα της εξασφαλίσει μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Σε αυτή την προσπάθεια είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία με τον πρόεδρο του Αγίου Δημητρίου, Πέτρο Σταμίρη. Στην προσπάθεια συμμετείχε ο Σύλλογος Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κάμπου και θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη του για τη συμβολή τους. Αυτή η δράση είναι σημαντική και λόγω της κοινωνικής προσφοράς αλλά και λόγω των μηνυμάτων που λαμβάνουν τα παιδιά για την προστασία του περιβάλλοντος. Είναι πολύ σημαντικός ο ρόλος των εκπαιδευτικών προκειμένου να μάθουν τα παιδιά από μικρά την αξία της ανακύκλωσης. Δυστυχώς στον Δήμο έχουμε πρόβλημα στην οργάνωση της ανακύκλωσης. Καλούμε το Δήμο και τη Δημοτική Αρχή, που είναι πίσω από τις ανάγκες, να βρει λύσεις για την ανακύκλωση. Η εγκατάσταση στο ΚΔΑΥ είναι απαρχαιωμένη και μη λειτουργική. Επίσης, καλούμε τους κατοίκους του Αγγερικού και του Αγ. Δημητρίου να συμμετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια κάνοντας διαλογή των απορριμμάτων στην πηγή και ανακύκλωση ώστε να μην καταλήγουν σκουπίδια στους μπλε κάδους και σύμμεικτα στους πράσινους κάδους, γιατί δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Αγίου Δημητρίου Πέτρος Σταμίρης που από την πρώτη στιγμή στηρίζει αυτή την προσπάθεια, δήλωσε: «Χαίρομαι που η προσπάθεια μου τόσα χρόνια δεν πάει χαμένη και τώρα συμμετέχουν και άλλες τοπικές κοινότητες. Το θέμα δεν είναι να συγκεντρώσουμε κάποια χρήματα για να πάρουμε το καρότσι. Αυτό που γίνεται γενικότερο και περνά πιο ουσιώδη μηνύματα στην τοπική κοινωνία για το περιβάλλον και την ανακύκλωση. Θα χαρώ πολύ την επόμενη φορά να έρθουν μαζί μας ακόμα 3-4 πρόεδροι και να συμμετάσχουν και άλλοι συμπολίτες μας. Για τη δημοτική αρχή λυπάμαι πάρα πολύ, διότι δεν μεριμνά για θέματα καθαριότητας. Είναι παράλογο να επικοινωνεί μαζί μου η Πυροσβεστική για να μάθει αν μαζεύτηκαν τα σκουπίδια στο χωριό και να αναγκάζομαι να δίνω 80 ευρώ από την τσέπη μου για να μαζευτούν από τα χαντάκια! Επίσης, είναι απαράδεκτο κάποιοι ανεγκέφαλοι να πετάνε από το παράθυρο του αυτοκινήτου τους τα σκουπίδια»!