Αλληλεγγύη και εθελοντική προσφορά

Άκρως επιτυχημένα κύλησε η εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώθηκε στα Σερβωτά του Δήμου Φαρκαδόνας από την Εκκλησία των Αγίων Αποστόλων και την συνεργασία κοινότητας, μορφωτικού συλλόγου και ΓΝΤ

Ένωσαν για μια ακόμη φορά τις δυνάμεις τους και έδειξαν εμπράκτως το κοινωνικό πρόσωπο, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα το εθελοντικό στοιχείο και την ευαισθησία στον άνθρωπο μέσω της προσφοράς και της αλληλεγγύης.

Ο λόγος για το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο των Αγίων Αποστόλων Σερβωτών, την κοινότητα και το Μορφωτικό Σύλλογο του χωριού που διεξήγαγαν για δεύτερη συνεχή χρονιά μετά τον περασμένο Μάρτιο την εθελοντική αιμοδοσία.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου η ενορία Αγίων Αποστόλων Σερβωτών υπό την οργάνωση του εφημερίου π. Βασιλείου Παπαδημητρίου και σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων διοργάνωσε το πρωί της Παρασκευής την εθελοντική αιμοδοσία, έχοντας στο πλευρό κοινότητα και πολιτιστικό σύλλογο που ανταποκριθήκαν για μια ακόμη φορά στην πρόκληση.

Πολλοί από τους κατοίκους των Σερβωτών πρόσφεραν εκτός από το αίμα τους και την αγάπη τους για τον πάσχοντα συνάνθρωπο. Άλλωστε με την φροντίδα των υπεύθυνων ιατρών και νοσηλευτών του νοσοκομείου Τρικάλων όλα κύλησαν ομαλά και δεν υπήρξε το παραμικρό πρόβλημα. Το αντίθετο, όσοι προσέφεραν το αίμα τους κέρδισαν και την πνευματική τους ανάταση και αυτό είναι μεγάλο κέρδος.

Ειδικά σήμερα που τα αποθέματα σε αίμα συνεχώς μειώνονται σε πανελλαδικό επίπεδο, η συμμετοχή τους ήρθε να αναδείξει την ευαισθησία τους, την κοινωνική προσφορά απέναντι στο σύνολο των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και χρειάζονται την μετάγγιση αίματος για να σωθούν.