Πέρασε στο Οικονομικό του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κάνοντας μαθήματα στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Βόλου

Εισήχθη στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που αποτελούσε την πρώτη του επιλογή. Ο Βολιώτης απόφοιτος του 5ου Λυκείου Βόλου, Σταύρος Μαντέλλας πέτυχε τον στόχο του κάνοντας μαθήματα στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Βόλου κι εκτός από τις γνώσεις, έλαβε απ’ όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό σπουδαία στήριξη για να καταφέρει τώρα να κοιτάει το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο Βόλου δημιουργήθηκε την περίοδο όπου η οικονομική κρίση «φούντωνε» σε κάθε ελληνική οικογένεια. Εκατοντάδες παιδιά, μην έχοντας τη δυνατότητα να λάβουν περαιτέρω εκπαιδευτική στήριξη, στράφηκαν στους εθελοντές εκπαιδευτικούς που με την αγάπη τους για προσφορά και μάθηση, κατάφεραν να στα στηρίξουν, ώστε να επιτύχουν τους στόχους τους. Μέσα στα χρόνια λειτουργίας του, το Κοινωνικό Φροντιστήριο έχει να επιδείξει πολλές επιτυχίες μαθητών, που εισήλθαν σε περιζήτητες σχολές ή στις σχολές προτίμησής τους.

Κάτι ανάλογο έγινε και φέτος, όπου μαθητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου πέτυχαν τους στόχους τους. Ένας από αυτούς που ξεχώρισαν είναι και ο Σταύρος Μαντέλλας, ο οποίος φοίτησε στο 5ο Λύκειο Βόλου και από την Α’ τάξη του Λυκείου παρακολουθούσε μαθήματα στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Βόλου.
«Είχα ακούσει πολύ καλά λόγια για το Κοινωνικό Φροντιστήριο, αλλά και λόγω των οικονομικών δυσκολιών ήταν μία λύση για να έχω φροντιστηριακή στήριξη. Αρχικά οι γονείς μου αποφάσισαν να εγγραφώ εκεί, όμως η απόφασή τους αυτή, τους δικαίωσε», είπε χαρακτηριστικά ο Σταύρος μιλώντας στο magnesianews.

Μάλιστα επεσήμανε χαρακτηριστικά πως «μπορεί να φαίνεται το Κοινωνικό Φροντιστήριο Βόλου μια φθηνή λύση, όμως σε πνεύμα και σε παροχή γνώσεως είναι υψηλότατη. Αν δουλέψει κανείς, διαβάσει και ασχοληθεί τότε σίγουρα θα έχει αποτελέσματα».

Ο Σταύρος στόχευε αρχικά σε σχολές πληροφορικής, όμως οι καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου τον κατηύθυναν προς το Οικονομικό, καθώς ταίριαζε τόσο με τον επικοινωνιακό του χαρακτήρα όσο και τους στόχους του. «Τελικά είχαν δίκιο και η απόφασή μου αυτή για το Οικονομικό ήταν η σωστή», είπε ο Σταύρος, ο οποίος ευχαρίστησε τους καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου όχι μόνο για τις γνώσεις που του προσέφεραν, αλλά και για την αμέριστη στήριξή τους στα χρόνια του λυκείου και ιδίως στην Γ’ Λυκείου και την περίοδο της καραντίνας. «Στην καραντίνα ήθελα να τα παρατήσω. Πιέστηκα. Όλα ήταν αβέβαια. Όμως οι καθηγητές μου με στήριξαν τόσο πολύ. Η δουλειά τους δεν είναι εύκολη και το λέω εγώ από την πλευρά των μαθητών. Αξίζουν συγχαρητήρια γιατί είναι εθελοντές και το Κοινωνικό Φροντιστήριο είναι ένα κανονικό φροντιστήριο», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Σταύρος.
Ο πρωτοετής πλέον φοιτητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας περιμένει με αγωνία να ξεκινήσει τη φοίτησή του στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και να ανοίξει τα φτερά του.