Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας: Οι εθελοντές της Praxis Greece κινητοποιούν τους Σερραίους

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας ξεκίνησε στις 16 – 22 Σεπτεμβρίου 2020

Φέτος, οι εθελοντές της Praxis Ελλάδας έπρεπε να προσαρμοστούν στην πανδημία Covid-19 και να είναι δημιουργικοί στις εκστρατείες ευαισθητοποίησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στις δράσεις ανοιχτού χώρου.

Το φετινό θέμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας είναι «κινητικότητα μηδενικών εκπομπών για όλους», ενθαρρύνοντας συνεπώς τους
ανθρώπους να χρησιμοποιούν βιώσιμους τρόπους μεταφοράς για να ελαχιστοποιήσουν το CO2, το οποίο είναι ένα από τα κύρια αέρια του θερμοκηπίου!

Στις 16 Σεπτεμβρίου, οι εθελοντές οργάνωσαν μια ευχάριστη έκπληξη: διένειμαν σνακ στους Σερραίους που χρησιμοποιούσαν το ποδήλατό τους αντί του αυτοκινήτου, αποτελώντας μια από τις καλύτερες εναλλακτικές λύσεις για τη μείωση των εκπομπών CO2 κατά 12 φορές περισσότερο για την ίδια απόσταση οδηγημένο με αυτοκίνητο.

Στις 17 Σεπτεμβρίου, οι εθελοντές της Praxis έστησαν ένα ενημερωτικό περίπτερο για τους κατοίκους των Σερρών για να τους ενημερώσουν σχετικά με το θέμα των μηδενικών εκπομπών και επίσης δημιούργησαν αφίσες, συμπεριλαμβανομένων προτάσεων για εναλλακτική μετακίνηση , ουσιαστικούς λόγους για χρήση του ποδήλατου σας αντί να οδηγούν το αυτοκίνητό , στατιστικές πληροφορίες σχετικά με αέρια θερμοκηπίου και
παρείχαν ένα οικολογικό τεστ αποτύπωσης, το οποίο θα μπορούσαν να κάνουν οι άνθρωποι.

Στις 18 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε μια πρωτότυπη δραστηριότητα ενάντια στην αύξηση της ρύπανσης περπατώντας στις Σέρρες και συμπληρώνοντας τη φράση “NO PLANET Β”. Χρειάστηκαν 3 ώρες οι εθελοντές και κατέληξαν να περπατούν συνολικά 12 χιλιόμετρα και χρησιμοποίησαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να ενθαρρύνουν τους Σερραίους να κάνουν το ίδιο.

Κατά τη διάρκεια ολόκληρης της εβδομάδας κινητικότητας, οι εθελοντές χρησιμοποίησαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως εργαλείο για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τα τρέχοντα παγκόσμια ζητήματα σχετικά με την κλιματική αλλαγή και η κύρια εστίαση ήταν στην παρουσίαση εναλλακτικών λύσεων για τη μείωση των εκπομπών CO2. Είναι σημαντικό και ελπιδοφόρο νέοι άνθρωποι της πολύς μας μαζί με νέους από διάφορες χωράς της Ευρώπης να συναντιούνται και να συνδιοργανώνουν με την φρεσκάδα και την ευαισθησία τους καμπάνιες ευαισθητοποίησης με στόχο της αλλαγή νοοτροπίας, συνηθειών και πρακτικών.

Ο βασικός πυρήνας των εθελοντών Ελευθέρια Μιχαλαίου, Βίκυ Κοτζαμπασίδου, Mirzana Bexheti, Melissa Mussa, Karolin Kasper, Ionut-Marian Ionescu, Margarita Keerd και Παναγιώτης Μωυσίδης ανανεώνουν το ραντεβού τους

Πηγή:epiloges.tv