Η Διάσωση τουρίστα στη Σαντορίνη και η αξία του εθελοντισμού

Το συμβάν έλαβε χώρα το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου στη παραλία Τ’ Αθερμι στο Μεγαλοχώρι της Σαντορίνης. Λόγω έντονου κυματισμού δεν ήταν εφικτή η μεταφορά του στο σκάφος, με αποτέλεσμα να γίνει δεύτερη προσπάθεια.

Αξίζουν ιδιαίτερα συγχαρητήρια κατά τη διαδικασία διάσωσης και μεταφοράς του τραυματία στον χειριστή του φουσκωτού σκάφος, στους Πυροσβέστες, τους δύο ναυαγοσώστες καθώς και τους τρεις εθελοντές πολίτες.

Η αξία του εθελοντισμού

Τα χαρούμενα πρόσωπα, τα «ευχαριστώ» και το συναίσθημα επιτυχίας της ομαδικής προσπάθειας… το συναίσθημα του να προσφέρεις, κάθε εθελοντής έχει βιώσει. Δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος για να συμμετέχει κάποιος σε εθελοντικές ομάδες. Ο εθελοντισμός είναι στάση ζωής, κάτι το οποίο πηγάζει από τον άνθρωπο που επιθυμεί να συμβάλλει στο κοινωνικό σύνολο προσφέροντας αφιλοκερδώς και αξιοποιώντας τον ελεύθερο του χρόνο.

Ο εθελοντισμός είναι μία ανιδιοτελής προσφορά που συμβάλλει στη συνολική ευημερία της κοινωνίας. Συνήθως τον συναντάμε σε πρωτοβουλίες που έχουν σχέση με την κοινωνία μας, το περιβάλλον, τα ζώα, δηλαδή με οτιδήποτε αλληλεπιδρούμε. Τον τελευταίο καιρό, λόγω της οικονομικής κρίσης και της αύξησης του κύματος των μεταναστών, ο εθελοντισμός έχει στραφεί περισσότερο σε πρωτοβουλίες που έχουν στο επίκεντρό τους τον άνθρωπο.

Κάτι ανάλογο έγινε και στη Σαντορίνη…

Παρακάτω θα δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την πρώτη, από τις δύο απόπειρες προσέγγισης του ναυαγοσωστικού σκάφους.

      

Πηγή:cyclades24.gr