Θεσσαλονίκη: Τα 16 μαγαζιά που σερβίρουν σήμερα για καλό σκοπό!

Μαγειρεύουν και σερβίρουν ποτά για καλό σκοπό σήμερα 22 χώροι μαζικής εστίασης που οι περισσότεροι βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη! Στόχος τους; Να βοηθήσουν τους ανθρώπους που έχουν πληγεί από την φονική έκρηξη στην Βηρυτό.

«Όλα ξεκίνησαν από μια πρωτοβουλία του Γιάννη Κατσαντώνη ο οποίος έχει το εστιατόριο “Αργοφαγείο”. Ήρθε σε επαφή με την ανθρωπιστική οργάνωση LibanTroc και σχεδιάστηκε η δράση “Je cuisine pour Beyrouth” (Μαγειρεύω για τη Βηρυτό) που θα γίνει την Πέμπτη 24/9, όπου θα μαγειρέψουμε για τους πληγέντες της Βηρυτού. Συνολικά 22 χώροι μαζικής εστίασης θα πάρουμε μέρος. Ο κάθε ένας θα προτείνει στο μενού του από ένα πιάτο ή ποτό με τα έσοδα να πηγαίνουν Βηρυτό μέσω της ανθρωπιστικής οργάνωσης LibanTroc του Λιβάνου», ανέφερε στον «Τύπο Θεσσαλονίκης» ο Περικλής Καλφούντζος εκπροσωπώντας το «Δέντρο στο μπαρ» και την «Έπαυλη Μαρόκκου».

Στο πρώτο όπως μας είπε θα προτείνουν στους πελάτες ένα κοκτέιλ με βάση το ρούμι και κόκκινες και πράσινες αποχρώσεις, με αναφορές στη σημαία του Λιβάνου, ενώ στο δεύτερο θα προτείνουν ένα πιάτο κίτρινη φακή και λουκάνικο.

piato_libano.jpg

Η σημερινή δράση αποτελεί μια μικρή έμπρακτη συλλογική ανθρωπιστική κίνηση βοήθειας. Με τις επιλογές τους οι πελάτες στα προτεινόμενα πιάτα ή ποτά θα βάλουν το δικό τους λιθαράκι στην ενίσχυση των ατόμων που έχουν υποστεί απώλειες από την έκρηξη στη Βηρυτό. Αξίζει να τονίσουμε πως υπάρχουν σκέψεις να γίνει ανάλογη δράση για καλό σκοπό και την ερχόμενη Πέμπτη, αυτή τη φορά για τους πληγέντες της Καρδίτσας.

Η λίστα με τους χώρους που συμμετέχουν στη δράση: Ανφάν Γκατέ (Θεσσαλονίκη), Αργοφαγείο (Εστιατόριο Απελού 6 Θεσσαλονίκη), Γαλατικό χωριό (Χαλκίδα), Γλυκιά Συμμορία(Εστιατόριο-μεζεδοπωλείο Γρηγορίου Ζαλίκη 1 Θεσσαλονίκη), Δέντρο στο bar (παμπ Βασιλέως Γεωργίου 25 Θεσσαλονίκη), Εμπορικό (Θεσσαλονίκη), Έπαυλη Μαρόκου (Θεσσαλονίκη), Η ταβέρνα του Αντώνη (ταβέρνα Εθνικής Αντιστάσεως 19 Κουφάλια), Λωτός (coffee-gastro bar Ζαμίδη 6 Γιαννιτσά), Μαγειρείο “Σπιτικό φαγητό” (Εστιατόριο Οσίας Παρασκευής 38 Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής), Μπαντής (μπουγάτσα Θεσσαλονίκη), Σέμπρικο (Εστιατόριο Φράγκων 2 Θεσσαλονίκη), Σχινοκάψαλα (κρητικό μεζεδοπωλείο-ρακάδικο Δελφών 167 Θεσσαλονίκη), Τα πάντα Ρει (Κηφισίας 33 Θεσσαλονίκη),Το μαγαζάκι που λέγαμε (Εστιατόριο Εθνικής Αντίστασης 44 Ιωάννινα), Φρέσκια ζύμη (Παναγή Τσαρδάρη 29 Νεάπολη Θεσσαλονίκης), Cheesecake & Co (Ζαχαροπλαστειο Μακεδονικής Αμύνης 3 Θεσσαλονίκη), IL Pazzo (πιτσαρία Ανεξαρτησίας 5 Ιωάννινα), Pizza Premium (πιτσαρία Πολίχνη Θεσσαλονίκης),Tzaki Ho (Χορτιάτης Θεσσαλονίκη), Umami sushibar (Ακτή Νεαρχου και Ίδομεναιος 1 Αγ.νικολαος Κρήτη), Youkali (Εθνικής Αμύνης 6 Θεσσαλονίκη).

Πηγή:typosthes.gr