Κοινωνικό Φροντιστήριο Πύργου: Συνεχίζεται η προσφορά στην μάθηση

Ένας διαρκής αγώνας τα τελευταία οκτώ χρόνια ειναι η προσπάθεια που γίνεται από τους αφανείς ήρωες του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Πύργου, να στηρίξουν την τοπική κοινωνία και την εκπαίδευση που πέραν των άλλων προβλημάτων “υποφέρει” από τις συνέπειες της κρίσης στη χώρα μας. Χθες το απόγευμα στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο τιμήθηκαν οι αφανείς αυτοί ήρωες που συντονίζει με μαεστρία από την πρώτη στιγμή ο υπεύθυνος του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Πύργου, Χρήστος Αθανάσουλας. Εκπαιδευτικοί μα πάνω από όλα άνθρωποι, που προσφέρουν ανιδιοτελώς στα παιδιά του τόπου μας και συμβάλουν τα μέγιστα στην προσπάθεια που κάνουν αυτά για το πέρασμα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ή γενικότερα στο να αποκτήσουν γερές βάσεις στη ζωή τους.

Αθανάσουλας: Συνεχίζουμε τον αγώνα – Κάνουμε το καθήκον μας απέναντι στην κοινωνία και την πόλη

Ο υπεύθυνος του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Πύργου Χρήστος Αθανάσουλας, μιλώντας για τη χρονιά που πέρασε και τη νέα που έρχεται ανέφερε ότι “… ολοκληρώσαμε αυτή την προσπάθεια για 8η χρονιά, εμείς θεωρούμε ότι κάναμε και κάνουμε το καθήκον μας απέναντι στην κοινωνία αλλά κάνουμε και το καθήκον μας απέναντι στην πόλη, στο βαθμό που έχουμε καταφέρει αυτά τα 8 χρόνια, να προβάλλουμε την πόλη σε όλη τη χώρα λειτουργώντας ένα από τα 3 – 4 μεγαλύτερα κοινωνικά φροντιστήρια που υπάρχουν στην Ελλάδα.

Συνεχίζουμε αυτό τον αγώνα, να κάνουμε μία τέτοια προσφορά αλληλεγγύης, ξαναλέω θετικά δυσανάλογη ως προς την πόλη μας, ήδη 4 κοινωνικά φροντιστήρια υπάρχουν στην Ελλάδα που έχουν δημιουργηθεί με την καθοδήγηση την δική μας, η φετινή χρονιά ξεκινάει πιο περίεργα και πιο δύσκολα από τις προηγούμενες γιατί εκτός των άλλων υπάρχει και η πανδημία που προβληματίζει κάποιους που θα ήταν μαζί μας και δεν το αποφασίζουν ακόμα. Παρόλα αυτά ήδη έχουμε μαζευτεί 28 εθελοντές και για την καινούργια χρονιά.

Για να βοηθήσουμε τα παιδιά του λυκείου. Αναγκαστικά η μη προσέλευση κάποιων ακόμα εθελοντών θα μας αναγκάσει να μη δεχτούμε άλλα παιδιά ήδη υπάρχουν περιπτώσεις στην Α και Β λυκείου που δεν θα τα δεχτούμε τα παιδιά γιατί δεν πρόκειται να κάνουμε αυτά που καταγγέλλουμε, δηλαδή μαθήματα σε τμήματα πάνω από 15 παιδιά. Είμαστε περήφανοι, φιλοξενούμε και φέτος και βοηθάμε παιδιά εκτός από τον Δήμο Πύργου, από τον Δήμο Ήλιδας, από τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, από το Δήμου Ανδρίτσαινας Κρεστένων και από τον Δήμο Ζαχάρως” είπε ο κ. Αθανάσουλας.

Εκπροσωπώντας το δήμαρχο Πύργου, ο αντιδήμαρχος. Παιδείας Γιάννης Παπαδημητρίου μιλώντας στους τιμώμενους εκπαιδευτικούς τόνισε ότι “… προσφέρατε τις γνώσεις σας, προσπαθήσατε για το καλύτερο, για μαθητές οι οποίοι δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να προσφύγουν είτε σε ιδιωτική είτε σε ομαδική μάθηση μέσω φροντιστηρίων και και με αυτό τον τρόπο καταφέρατε 18 παιδιά να πετύχουν το στόχο τους στις ανώτατες σχολές. Σας αξίζουν συγχαρητήρια πραγματικά, να είστε περήφανοι και να συνεχίσετε το έργο σας”.

koinonika 2

Πηγή: ilialive.gr