Σε Λαμπαδηδρομία Εθελοντών η Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – 18 ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ
Καλαμάτα 1η Οκτωβρίου, προαύλιος χώρος Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, 2020Σε Λαμπαδηδρομία Εθελοντών η Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Η Καλαμάτα, στα πλαίσια της 18ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας, υποδέχεται τη φλόγα της αγάπης την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου και ώρα 18:00 σε μία μικρή τελετή που θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του Μεγάρου Χορού.
Τη φλόγα θα μεταφέρουν εθελοντές αιμοδότες, υποστηρικτές και παιδιά με πορεία από την πλατεία Αγ. Αποστόλων έως τον τόπο της εκδήλωσης.
Στόχος της φλόγας της αγάπης είναι να διασχίσει όσες περισσότερες πόλεις σε ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα προκειμένου να μεταλαμπαδεύσει το μήνυμα της εθελοντικής προσφοράς αίματος προς τον άγνωστο, πάσχοντα συνάνθρωπο!
Τη διοργάνωση της τοπικής εκδήλωσης έχει αναλάβει η Υπηρεσία Αιμοδοσίας Καλαμάτας σε συνεργασία με τη ΦΑΡΙΣ.
Συμμετέχει και υποστηρίζει το Περιφερειακό Τμήμα Καλαμάτας του Ε.Ε.Σ., η Ελληνική Αστυνομία καθώς και το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ

Κατόπιν πρόσκλησης από τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.) κο Πρωτόπαπα και τον Περιφερειάρχη Αττικής κο Πατούλη, για συμμετοχή της Υπηρεσίας μας στην 18η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών, υποδεχόμαστε με χαρά την φλόγα της αγάπης, την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου και ώρα 18:00 σε μια μικρή τελετή που θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας.
Η φλόγα ταξιδεύει στην πόλη μας και παραδίδεται από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών (Σ.Ε.Α.) Αργολίδος «Δεσμοί Αίματος» στα χέρια εθελοντών αιμοδοτών και ανθρώπων που στηρίζουν την διάδοση της ιδέας του εθελοντισμού στην πλατεία Αγίων Αποστόλων.
Κατόπιν θα διανύσει μια μικρή διαδρομή περνώντας από την οδό Αριστομένους, την πλατεία 25ης Μαρτίου και την Ιατροπούλου για να καταλήξει στο Μέγαρο Χορού.
Θα ακολουθήσει εκδήλωση με στόχο την ενημέρωση σε θέματα εθελοντισμού στο αίμα και τον μυελό των οστών.
Την εκδήλωση διοργανώνει η Υπηρεσία Αιμοδοσίας Καλαμάτας σε συνεργασία με την Φάρις.
Συμμετέχουν και στηρίζουν το τοπικό τμήμα του Ε.Ε.Σ., το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας καθώς και η Ελληνική Αστυνομία.
Η Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 2002, και αποτελεί κορυφαία εκδήλωση για την διάδοση του μηνύματος της Εθελοντικής Αιμοδοσίας και της Δωρεάς Οργάνων Σώματος στην ελληνική κοινωνία.
Κατά την διάρκειά της, η φλόγα της αγάπης διασχίζει το μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας, για να «μεταλαμπαδεύσει» το μήνυμα της εθελοντικής προσφοράς της Αιμοδοσίας, από χέρι σε χέρι εκατοντάδων λαμπαδηδρόμων, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι νέοι, που αποτελούν τη νέα γενιά των Εθελοντών Αιμοδοτών της χώρας.
Η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία των Εθελοντών Αιμοδοτών πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.), της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας (Ε.Ο.ΘΑ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.)

Πηγή: messinialive.gr