Δ. Θεσσαλονίκης: Ξεκίνησε από σήμερα η λειτουργία του κοινωνικού πλυντηρίου

Σε μια ακόμα ενέργεια για τη στήριξη των ευαίσθητων πληθυσμιακών ομάδων προχώρησε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, καθώς από σήμερα ξεκίνησε τη λειτουργία του το Κοινωνικό Πλυντήριο.

Το κοινωνικό πλυντήριο βρίσκεται στην οδό Ειρήνης 2-4 και συστάθηκε με πρωτοβουλία του δήμου και της εταιρείας Unilever.

Στον χώρο υπάρχουν τρία πλυντήρια και τρία στεγνωτήρια. Στο κοινωνικό πλυντήριο μπορούν να προσέλθουν προκειμένου να πλύνουν δωρεάν τα ρούχα τους άστεγοι, άποροι και άλλες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως για παράδειγμα εκείνοι που αδυνατούν να πλύνουν τα ρούχα τους είτε λόγω καταστροφής της οικίας τους είτε λόγω διακοπής ηλεκτροδότησης του ακινήτου τους, καθώς και άποροι φοιτητές. Οι ενδιαφερόμενοι θα προσέρχονται κατόπιν ραντεβού.

Το ωράριο κατά το οποίο όσοι επιθυμούν μπορούν να φέρουν τα ρούχα τους όσοι επιθυμούν είναι από τις 09:00 μέχρι τις 13:00. Πριν και μετά το ωράριο που είναι διαθέσιμο για το κοινό θα γίνεται αφύγρανση και εξαερισμός του χώρου.

Η παράδοση του εξοπλισμού από την εταιρεία έγινε σήμερα το πρωί παρουσία του παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα, του αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, Χάρη Αηδονόπουλου και του γενικού διευθυντή της Unilever, Andrew Kennedy.

Σε δηλώσεις του ο κ. Ζέρβας ευχαρίστησε την εταιρεία για την προσφορά της τονίζοντας πως «σε εποχές δυσκολιών και ανάγκης για ουσιαστική κοινωνική αλληλεγγύη, είναι σημαντικό παράλληλα με τις προσπάθειες της δημοτικής αρχής να υπάρχει και η βοήθεια του ιδιωτικού τομέα».

«Το κοινωνικό πρόσωπο της εταιρείας βοηθά τον δήμο Θεσσαλονίκης να είναι για μια ακόμα φορά πρωτοπόρος στην ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης», υπογράμμισε ο κ. Αηδονόπουλος.

Από την πλευρά του ο Andrew Kennedy εξέφρασε τη χαρά του για την δημιουργία του κοινωνικού πλυντηρίου επισημαίνοντας πως «δίνουμε πρόσβαση σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες» ενώ συνεχάρη τον δήμαρχο της πόλης για αυτήν την πρωτοβουλία.

Τα πλυντήρια για τη δόμη αποτελούν χορηγία της Unilever, η οποία θα προμηθεύει για τα επόμενα τέσσερα χρόνια και τα απαραίτητα απορρυπαντικά.

Το κοινωνικό πλυντήριο ξεκινά τη λειτουργία του από σήμερα, με τους κ.κ. Ζέρβα και Kennedy να πατούν συμβολικά το κουμπί του πλυντηρίου για την πρώτη πλύση.

Πηγή: thestival.gr