Φαγητό από Καρδιάς στο κέντρο της Αθήνας

Στο κέντρο της Αθήνας στην οδό  Ευριπίδου 10 και στα Εξάρχεια, Χαριλάου Τρικούπη 118, τις καθημερινές διανέμονται, σε χιλιάδες πολίτες που έχουν ανάγκη, snacks από το Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου, στο πλαίσιο του φιλανθρωπικού προγράμματος «Φαγητό από Καρδιάς».

Το φιλανθρωπικό έργο με την ονομασία «Φαγητό από Καρδιάς», ξεκίνησε αρχικά τον Μάιο του 2013 στην Κύπρο και επεκτάθηκε το 2014 και στην Αθήνα. Κατά την διανομή  εφαρμόζονται όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα προστασίας ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία του ιδρύματος το κεντρικότερο σημείο διανομής, στο κέντρο της Αθήνας  στην οδό Ευριπίδου 10 επισκέπτονται 5.500 χιλιάδες άνθρωποι καθημερινά.

Από το 2013 μέχρι τον Ιανουάριο του 2020 έχουν μοιραστεί συνολικά 21.000.000 snacks σε Ελλάδα και Κύπρο, με αντίστοιχη λιανική τιμή 21 εκατομμύρια ευρώ.

Πριν λίγες ημέρες ο γνωστός Ελληνοκύπριος επιχειρηματίας Sir Στέλιος Χατζηιωάννου βρέθηκε ο ίδιος στα Εξάρχεια και μοίρασε τρόφιμα στους ανθρώπους που επισκέφθηκαν το σημείο διανομής.

Το ίδρυμα

Αποστολή του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Στέλιος Χατζηιωάννου είναι να υποστηρίξει ένα ευρύ φάσμα φιλανθρωπικών δραστηριοτήτων , κυρίως σε χώρους όπου ο ιδρυτής έχει ζήσει και δουλέψει – το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελλάδα, την Κύπρο και το Μονακό.

Δράσεις

Φαγητό Από Καρδιάς σε Ελλάδα και Κύπρο

Το πρόγραμμα αυτό, που ξεκίνησε το 2013, προσφέρει κάθε μέρα – χωρίς καμία διάκριση snaks σε συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη . Κατά μέσο όρο δίνεται φαγητό σε 200.000 ανθρώπους, που έρχονται κάθε μέρα στα κέντρα διανομής μας σε Ελλάδα και Κύπρο.

Προώθηση της διαρκούς ειρήνης και συνεργασίας μεταξύ των 2 κοινοτήτων στη Κύπρο

Κάθε χρόνο προσφέρονται πολλά χρηματικά βραβεία σε ομάδες που συνεργάζονται και απαρτίζονται από τουλάχιστον έναν Τουρκοκύπριο και έναν Ελληνοκύπριο, που συνεργάζονται στο νησί. Σε κάθε νικηφόρο ομάδα απονέμεται χρηματικό έπαθλο 10.000 € . Από το 2009, η συνολική αξία των βραβείων που χορηγούνται για δικοινοτική συνεργασία ανέρχεται σε 3.250.000 €.

Χρηματικές δωρεές σε άλλα Φιλανθρωπικά Ιδρύματα

Σε περίπτωση σοβαρής καταστροφής, διατίθενται πρόσθετα κεφάλαια για την ανακούφιση των δεινών. Για παράδειγμα, τον Νοέμβριο του 2018, το ίδρυμα προσέφερε συνολικά €505.000 στους κοντινότερους συγγενείς των θανόντων από τις φονικές πυρκαγιές της ίδιας χρονιάς στο Μάτι Αττικής , αφού ήρθε σε επικοινωνία μαζί τους και με απευθείας κατάθεση στον προσωπικό λογαριασμό του καθενός

Υποστήριξη των επιχειρηματιών με αναπηρία

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το βραβείο λειτουργεί σε συνεργασία με το Leonard Cheshire, ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα που επικεντρώνεται στη βοήθεια στην αναπηρία. Τα βραβεία απονέμονται σε άτομα με ειδικές ανάγκες που έχουν ξεκινήσει τη δική τους επιχείρηση.

Υποτροφίες για νέους σε Πανεπιστήμια της Αγγλίας και στα Εκπαιδευτήρια Δούκα

Δίνονται υποτροφίες ώστε νέα παιδιά με οικονομικές δυσκολίες να μπορέσουν να φοιτήσουν σε σχολεία και πανεπιστήμια όπου ο Στέλιος Χατζηιωάννου ήταν και ο ίδιος εκπαιδευμένος,  (εκπαιδευτήρια Δούκα στην Αθήνα, London School of Economics και Cass City University of London στο Ηνωμένο Βασίλειο).

Πηγή: athina984.gr