Εθελοντική αιμοδοσία του ΤΕΕ Κέρκυρας σήμερα

Η Επιτροπή Αιμοδοσίας της Ομάδας Εθελοντών Αιμοδοτών ΤΚ/ΤΕΕ – «Σχεράνι» και η Διοίκηση του Π. Τμήματος Κέρκυρας του ΤΕΕ, σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, καλούν τα μέλη του Π. Τμήματος να λάβουν μέρος στην δέκατη οργανωμένη  αιμοδοσία, η οποία θα πραγματοποιηθεί στα Γραφεία του Π. Τμήματος, την  Πέμπτη και ώρες από 09.30 έως 13.00.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Από τις προηγούμενες αιμοδοσίες, οι οποίες διοργανώθηκαν από το Περιφερειακό Τμήμα, συγκεντρώθηκε ικανός αριθμός φιαλών, μέρος των οποίων ήδη διατέθηκε για την κάλυψη αναγκών συναδέλφων και μελών των οικογενειών τους.

Το Περιφερειακό Τμήμα Κέρκυρας του ΤΕΕ ίδρυσε το έτος 2011 την Τράπεζα Αίματος με το όνομα «Σχεράνι» (Σχερία + ρανίδα = σταγόνα), η οποία με την υπ’ αρ. ΑΝΤ/2019/Σ07/Τ/02/12/02/2019 απόφαση της Αντιπροσωπείας του Π. Τμήματος μετονομάστηκε σε Ομάδα Εθελοντών Αιμοδοτών ΤΚ/ΤΕΕ «Σχεράνι», με σκοπό:

• Τη δημιουργία διαρκούς παρακαταθήκης αίματος για την αντιμετώπιση των αναγκών των μελών της.
• Την παροχή βοήθειας και τη συμπαράσταση για την εξεύρεση αίματος στις έκτακτες ανάγκες των μελών, όταν δεν υπάρχει διαθέσιμο απόθεμα στην Τράπεζα.
• Την ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης και εθελοντικής προσφοράς αίματος στο συλλογικό χώρο και το κοινωνικό περιβάλλον των μελών του ΤΚ/ΤΕΕ.

Μέλη της Ομάδας Εθελοντών Αιμοδοτών ΤΚ/ΤΕΕ «Σχεράνι», μπορούν να γίνουν οι Διπλωματούχοι Μηχανικοί του Νομού, τα συγγενικά τους πρόσωπα, οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία αλλά και τρίτοι.
Η ίδρυση Τράπεζας Αίματος στο χώρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου είναι μια κορυφαία πρωτοβουλία, την οποία ο τεχνικός κόσμος στηρίζει και πρέπει να στηρίξει, συμμετέχοντας ενεργά, τόσο στις οργανωμένες ή μη αιμοδοσίες, όσο και στη διάδοσή της.
Το αίμα είναι αγαθό που το έχουμε όλοι.
• Όλοι το χρειαζόμαστε.
• Αλλά ούτε πουλιέται, ούτε αγοράζεται.
Η συμμετοχή στην αιμοδοσία είναι μια ασφαλής διαδικασία, χωρίς επιπλοκές στην οποία μπορούν να λάβουν μέρος όλοι, πάνω από το 18ο έτος της ηλικίας τους, που δεν αντιμετωπίζουν ειδικά προβλήματα υγείας.
Θεωρούμε λοιπόν χρέος όλων μας, κυρίως των νέων μεταξύ των ηλικιών 20 έως 55, να λάβουν μέρος και σε αυτή την αιμοδοσία.
Για την καλλίτερη, δε, διοργάνωσή της και την αποφυγή άσκοπης ταλαιπωρίας, καλό θα ήταν να δηλωθεί η συμμετοχή στη Γραμματεία του Π. Τμήματος, τηλ.: 26610-30058 ή στο tee_kerk@tee.gr.

Η προσέλευση στα Γραφεία του ΤΚ/ΤΕΕ θα γίνει τηρώντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την αποφυγή και διάδοση του κορωνοϊού.

Πηγή: corfupress.com