Δύτες καθάρισαν τον βυθό | Εθελοντικές δράσεις καθαρισμού σε Άγιο Νικόλα Βολιμών και Αλυκανά

Μια ξεχωριστή δράση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της «Natura Di Zante» και των εθελοντικών ομάδων «Aegean Rebreath», της Ζακυνθινής Εστίας Πολιτισμού Αθήνας, τα Παιδικά Χρώματα και Αρώματα και της «Friday for Futre». Μάλιστα, η «Aegean Rebreath» που ήρθε από την Αθήνα έχει στο δυναμικό της δύτες που καθάρισαν το Λιμανάκι του Αγίου Νικολάου Βολιμών και το Αλιευτικό Καταφύγιο του Αλυκανά.

Ο πρόεδρος της «Natura Di Zante», Μαρίνος Παράσχης δήλωσε: «Εμείς είμαστε μια μη κερδοσκοπική εταιρία. Αυτή ήταν η δεύτερη μεγάλη δράση που κάναμε. Είχαμε φιλοξενήσει και τους «I see» από τη Θεσσαλονίκη. Τώρα ήρθε στο νησί η περιβαλλοντική οργάνωση «Aegean Rebreath». Είναι μια ομάδα εθελοντών δυτών. Είμαστε οι επίσημοι συνεργάτες τους στη Ζάκυνθο και κάναμε αυτή τη διήμερη δράση. Καθαρίσαμε το αλιευτικό καταφύγιο του Αγίου Νικολάου Βολιμών και του Αλυκανά. Αυτά τα οποία βγάλαμε στον Άγιο Νικόλα και τον Αλυκανά είναι λίγα σε σχέση με αυτά που έχει ο βυθός. Οι δύτες βρήκαν ακόμα περισσότερα. Οι άνθρωποι εξάντλησαν τις μπουκάλες οξυγόνου τους και η κούραση δεν τους άφησε να επιχειρήσουν περισσότερο. Οι επιχειρήσεις που έκαναν στα δυο λιμάνια ήταν χρονικά περιορισμένες».
Με πρωτοβουλία των εθελοντικών ομάδων που συμμετείχαν θα τοποθετηθούν στον Αλυκανά μπλε κάδοι. Στη δράση συμμετείχαν και νέες εθελοντικές ομάδες που αποτελούνται από νέα παιδιά. Μια από αυτές είναι τα «Παιδικά Χρώματα» και «Αρώματα». Η κ. Αθηνά Ξένου δήλωσε: «Μας κάλεσε η «Natura Di Zante» και καθαρίσαμε μαζί με τους δύτες. Μετά έκαναν μια δράση στον Αλυκανά για την ανακύκλωση. Τα παιδιά έπαιξαν ένα παιχνίδι για να μάθουν πώς να αποφεύγουν να χρησιμοποιούν υλικά από πλαστικό και βοήθησαν τους δύτες».

Πηγή: imerazante.gr