Δράση «Μαζί για τον Καρκίνο του Μαστού» με στόχο την ενημέρωση και την πρόληψη

Δράση «Μαζί για τον Καρκίνο του Μαστού» με στόχο την ενημέρωση και την πρόληψη

 «Μαζί για τον Καρκίνο του Μαστού». Αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα της δράσης που ετοιμάζει με αφορμή τον μήνα Οκτώβριο που είναι αφιερωμένος στην ασθένεια η food & pastryblogger, Μελίνα Χατζηπαντελή (Melisoula.gr) σε συνεργασία με την ΑΕΛΙΑ*.

Στη διάρκεια της δράσης, μια καμπάνια ξεκινά μέσω των social media από δημοσιογράφους και ραδιοφωνικούς παραγωγούς της Θεσσαλονίκης, προς ευαισθητοποίηση όσων δεν ξέρουν και προς ενθάρρυνση όσων ξέρουν και θέλουν να βοηθήσουν. Κουτιά με μπισκότα από την Melisoula θα φτάσουν στις πόρτες τους και το ταξίδι ξεκινά, γιατί για να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο… χρειάζονται κοινοί στόχοι και ανθρώπινα μοιράσματα.

mazi_gia_ton_karkino_toy_mastoy_3.jpg

Η δράση κορυφώνεται το Σάββατο, 3 Οκτωβρίου στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα που τιμά τη μνήμη της Περσεφόνης Καραμπάτη, Ιστορικού Μουσειολόγου. Στο Μουσείο, δημοσιογράφοι και ραδιοφωνικοί παραγωγοί φτιάχνουν μαζί με την Μελίνα Χατζηπαντελή μπισκότα με σήμα κατατεθέν τον ροζ φιόγκο, τηρώντας τα μέτρα και τις αποστάσεις, λόγω Covid. Τα μπισκότα που θα δημιουργηθούν θα παραδοθούν στην ΑΕΛΙΑ, ώστε να διατεθούν στο κοινό και τα έσοδα να ενισχύσουν τις προσπάθειες για την στήριξη των γυναικών με Καρκίνο του Μαστού.

 

*Η ΑΕΛΙΑ είναι αστική μη κερδοσκοπική οργάνωση που δημιουργήθηκε στη Θεσσαλονίκη το φθινόπωρο του 2013. Στόχος της η συμβολή στην εκστρατεία κατά του Καρκίνου του Μαστού και η βοήθεια στους νοσούντες στη ζωή μετά τη νόσο.

Πηγή: typosthes.gr