Κοραλία Χατζηγιαννάκη: Η 16χρονη που προμηθεύει μάσκες σε γηροκομεία, νοσοκομεία και λιμενικό

Η 16χρονη Κοραλία Χατζηγιαννάκη δημιουργός της οργάνωσης «The Greek Mask Project», φτιάχνει υφασμάτινες μάσκες και εφοδιάζει γηροκομεία, λιμενικό, ακόμα και το ΚΥΤ στην Λέσβο. Η κοπέλα τιμήθηκε από την Ε.Ε. για την κοινωνική της προσφορά από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Η έφηβη δημιούργησε την κοινωνική δράση «The Greek Mask Project» τον Απρίλιο, κατά την διάρκεια της καραντίνας, στοχεύοντας στην εμψύχωση χιλιάδων ιατρών και νοσηλευτών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή κατά της Covid-19, σύμφωνα με τα όσα είπε στην εκπομπή «Ενημέρωση» της ΕΡΤ1.

«Εγώ, ως Κοραλία δεν μπορούσα να μην κάνω κάτι, ήθελα με κάποιον τρόπο να βοηθήσω, έτσι σχεδίασα αυτή τη μάσκα, με σκοπό να βοηθήσω αυτό το έργο στα νοσοκομεία», σημειώνει η Κοραλία Χατζηγιαννάκη.

Απο την αρχική της δωρεά με τις πρώτες 300 μάσκες στον Ευαγγελισμό, η πρωτοβουλία αυτή έχει προσφέρει πάνω από 2.000 μάσκες σε όλα τα νοσοκομεία της πρωτεύουσας.

«Το βασικό κριτήριο είναι βοηθήσω και να εμψυχώσω τους ανθρώπους που είναι στην πρώτη γραμμή. Η πρώτη γραμμή αλλάζει, το καλοκαίρι, ήταν ο τουρισμός γιαυτό έδωσα κάποιες μάσκες στο μουσείο της Ακρόπολης, σε διάφορα ξενοδοχεία και στο αεροδρόμιο, τώρα προτεραιότητα έχουν τα νοσοκομεία», σημειώνει η 16χρονη.

Η πρωτοβουλία της έφηβης τιμήθηκε τον Μάιο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ως κοινωνική συνεισφορά μοναδικής Ελληνίδας κατά την διάρκεια της πανδημίας. Η 16χρονη Κοραλία είναι μαθήτρια του Κολλεγιου Αθηνών και στοχεύει να προχωρήσει στην θωράκιση με μάσκες ευάλωτων ομάδων στην Αττική.

Πηγή: ert.gr