Κοινωνική αλληλεγγύη και προσφορά Δήμου Φαρκαδόνας και κοινοτήτων

Στο κοινωνικό παντοπωλείο Καρδίτσας μεταφέρθηκαν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες των καταστροφικών πλημμυρών

Θετική ανταπόκριση συνάντησε το κάλεσμα του Δήμου Φαρκαδόνας από τις κοινότητες για τη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης τα οποία θα αποσταλούν προς τον πληγέντα νομό της Καρδίτσας. Κάτοικοι αλλά και επαγγελματίες των χωριών της Φαρκαδόνας προχώρησαν στην συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης αναδεικνύοντας εμπράκτως το κοινωνικό και εθελοντικό πρόσωπο προς τους ανθρώπους που επλήγησαν χάνοντας μέσα σε λίγες ώρες ολόκληρες περιουσίες.

Ο Δήμος Φαρκαδόνας με την συνεργασία των Δημοτικών και Τοπικών του κοινοτήτων αναγνωρίζοντας την μεγάλη ανάγκη να υποστηριχθούν οι πληγέντες από τις καταστροφικές πλημμύρες στην γειτονική Καρδίτσα, δημιούργησε σε λίγες ημέρες δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης, συγκεντρώνοντας τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Η πρόσκληση του Δήμου για παροχή βοήθειας είχε μεγάλη ανταπόκριση και οι δημότες παρά την οικονομική κρίση που βιώνουν, προσέφεραν και συνέβαλλαν στην ανθρωπιστική βοήθεια για τους πληγέντες.

Τα προϊόντα συγκεντρώθηκαν στην Φαρκαδόνα και από εκεί μεταφέρθηκαν στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Καρδίτσας όπου και παραδόθηκαν. Τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφάλειας λόγω του κορωνοϊού.

Ο Δήμος Φαρκαδόνας ευχαριστεί όλους όσοι στήριξαν την προσπάθεια βοήθειας (πολίτες, συλλόγους, επιχειρήσεις), δείχνοντας την αλληλεγγύη τους, για τους συνανθρώπους οι οποίοι βίωσαν και βιώνουν εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις.

Πηγή: krinitrikalon.gr