Αρχίζουν τα αλληλέγγυα μαθήματα στο Κοινωνικό Στέκι Χανίων

Την συνεισφορά των Χανιωτών για οικονομική ενίσχυση, προκειμένου να οργανωθούν μαθήματα ελληνικών και αγγλικών σε μετανάστες και πρόσφυγες, ζητά το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών Χανίων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση από το Στέκι, η δράση αλληλεγγύης γίνεται στα πλαίσιο συλλογικής δράσης και οργάνωσης δομών κοινωνικής αλληλεγγύης και ελεύθερης προσφοράς «που δεν βασίζεται στους κανόνες της αγοράς».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Συνεχίζουμε να εκφράζουμε την ανάγκη μας για συλλογική δράση και οργάνωση δομών κοινωνικής αλληλεγγύης και ελεύθερης προσφοράς που δεν βασίζεται στους κανόνες της αγοράς.

Στεκόμαστε δίπλα στους πρόσφυγες και στους μετανάστες, οργανώνοντας δράσεις αλληλεγγύης. Δεν είμαστε θεσμικός φορέας και στηριζόμαστε στην οικονομική ενίσχυση του κόσμου που θέλει να συμβάλει. Αντάλλαγμα σε όλα αυτά είναι η προσφορά, των ανθρώπων που θέλουν να παρακολουθήσουν κάποια μαθήματα, στη φροντίδα του χώρου! 

Φέτος, εξαιτίας των μέτρων και της αποφυγής συνωστισμού θα ξεκινήσουμε με τμήματα ελληνικών και αγγλικών σε μετανάστες και πρόσφυγες και ίσως στη συνέχεια τα μαθήματα εμπλουτιστούν και με άλλες γλώσσες, όπως τις προηγούμενες χρονιές. 

Όποια-ος επιθυμει να συνεισφέρει στο μάθημα των αγγλικών ας τηλεφωνήσει στο 6973669973».

Πηγή: efsyn.gr