Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία στην Καλαμαριά

Από ειδικά συνεργεία αιμοληψίας του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Άγιος Παύλος» -Συγκεντρώθηκαν 45 μονάδες αίματος

Μια ακόμη επιτυχημένη αιμοδοσία, δείγμα αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς στην πράξη, πραγματοποίησε την Πέμπτη 1 η Οκτωβρίου 2020 η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης, Δημόσιας Υγείας και Ισότητας των Δύο Φύλων, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου Καλαμαριάς στο Θεατράκι και Οδού Χηλής.

Η Αιμοδοσία διεξήχθη από ειδικά συνεργεία αιμοληψίας του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Άγιος Παύλος» με τη λήψη μάλιστα όλων των αναγκαίων μέτρων ασφαλείας και προστασίας. Συγκεντρώθηκαν συνολικά 45 μονάδες αίματος. Όλοι οι εθελοντές προσήλθαν μετά από προγραμματισμένο ραντεβού για την αποφυγή συγχρωτισμού, υποβλήθηκαν σε ιατρικό έλεγχο και στη συνέχεια προσέφεραν αίμα, με τη βοήθεια και επίβλεψη γιατρών και νοσηλευτών του Νοσοκομείου.

Ωστόσο, δεν ήταν λίγοι και αυτοί που προσήλθαν και δεν κατάφεραν τελικά για κάποιους λόγους να αιμοδοτήσουν. Στον ίδιο χώρο  ήταν και το παράρτημα Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων Βορείου Ελλάδος, και ενημέρωνε τους εθελοντές αιμοδότες για να γίνουν εθελοντές – δωρητές οργάνων και ιστών, στο πλαίσιο των αναγκών της κοινωνίας για μεταμόσχευση που διαρκώς μεγαλώνουν.

Υπενθυμίζεται ότι την ερχόμενη την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020, θα πραγματοποιηθεί και δεύτερη αιμοδοσία που είναι η 19 η Εθελοντική Αιμοδοσία επίσης στο Θεατράκι και Οδού Χηλής τις ώρες, από τις 9.00 έως τις 13:30, σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Τονίζεται επίσης ότι, θα τηρηθούν όλοι οι κανόνες υγιεινής και στο χώρο θα προηγηθεί απολύμανση.

Πηγή: