Το Ταμείο «Πίστη: Για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό» διένειμε 130 υποτροφίες

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το Ταμείο «Πίστη: Για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό» ανακοίνωσε ότι χορήγησε 130 υποτροφίες συνολικά σε αριστούχους Ελληνοαμερικανούς φοιτητές και φοιτήτριες για να συμβάλλει στην απόκτηση της παιδείας τους.

Στο ανακοινωθέν αναγράφεται ότι το Ταμείο «Πίστη» καλωσορίζει 55 από τους εξυπνότερους και πλέον επιτυχημένους νέους ηγέτες της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας στο πρόγραμμα Ακαδημαϊκής Αριστείας STM του Ταμείου «Πίστη» στους οποίους χορήγησε 75 υποτροφίες. Οι φοιτητές αυτοί ειδικεύονται στους τομείς των Επιστημών, της Τεχνολογίας, της Μηχανολογίας, των Μαθηματικών, της Αρχιτεκτονικής, της Βιοϊατρικής Μηχανικής και άλλων.

Οι υποτροφίες ανέρχονται μέχρι και στις 10.000 δολάρια και δίνονται σε φοιτητές και φοιτήτριες οι οποίοι επιτυγχάνουν ακαδημαϊκή αριστεία και διέπονται από πνεύμα αλτρουισμού και φιλανθρωπίας, στοιχεία τα οποία βρίσκονται στο επίκεντρο των αξιών της Ελληνικής Κληρονομιάς και της Ορθόδοξης Πίστης.

Εχουν γίνει δεκτοί στα πλέον κορυφαία κολέγια και πανεπιστήμια της χώρας, έχουν λάβει τις καλύτερες συστάσεις από τους καθηγητές και τους μέντορές τους και διατηρούν υψηλή κλίμακα βαθμολογίας.

Ασχετα από τη διακοπή της μαθητείας τους που αντιμετώπισαν το ακαδημαϊκό εξάμηνο της ανοίξεως, οι επιστήμονες του Ταμείου «Πίστη» του έτους 2020 συνέβαλλαν στην συμπαράσταση των αυξανόμενων αναγκών στις κοινότητές τους, όπως κάνοντας τις αγορές των τροφίμων για τους ηλικιωμένους, δημιουργώντας προγράμματα στήριξης για τους φοιτητές Ιατρικής με χαμηλό εισόδημα και θεσπίζοντας πρόγραμμα μαθημάτων εξ’ αποστάσεως για μαθητές του Δημοτικού Σχολείου.

Εθνικός Κήρυξ

Ελληνοαμερικανοί φοιτητές και φοιτήτριες που έλαβαν την υποτροφία του Ταμείου “Πίστη: Για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό” συζητούν με το ιδρυτικό μέλος του Ταμείου Δρ. Ρόι Βάντζελο

 

Επί πλέον παρέμειναν συνδεδεμένοι με την Ελληνορθόδοξη Κοινότητά τους σε μία εποχή που ήταν δύσκολο κάτι τέτοιο, βοηθώντας στις ομάδες αντιμετώπισης του κορωνοϊού, παρέχοντας τεχνική υποστήριξη στις ζωντανές συνδέσεις μέσω Ιντερνετ των εβδομαδιαίων συναντήσεων της νεολαίας GOYA.

Η Ιωάννα Παπαϊωάννου, επιστήμων του Ταμείου «Πίστη» του έτους 2020, η οποία ειδικεύεται στη Βιοχημεία στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνιας δήλωσε πως «η αναγνώριση αυτή είναι μία απίστευτη τιμή και ευχαριστώ το Ταμείο ‘Πίστη’ που με υποστηρίζει καθώς ξεκινώ το επόμενο κεφάλαιο των σπουδών μου και τις περαιτέρω ακαδημαϊκές και επαγγελματικές μου επιδιώξεις. Εκτιμώ πάρα πολύ το Πρόγραμμα του Ταμείου ‘Πίστη’ ως μία ώθηση για επιτεύγματα ανάμεσα στα νέα μέλη της Ελληνικής Κοινότητας. Είμαι πολύ ευγνώμων για την ευκαιρία να συνδεθώ με άλλους επιστήμονες και επιθυμώ να συνεχίσω τον σύνδεσμο με τη συνεισφορά μου σ’ αυτή την κοινότητα στο μέλλον».

Οι επί πλέον 75 κολεγιακοί φοιτητές οι οποίοι δικαιούνται να λάβουν την υποτροφία STEM ανεβάζουν τον αριθμό των υποτροφιών στις 130 για δέκατη έκτη συνεχή χρονιά. Αυτή η σειρά των υποτροφιών παρέχεται για όλα τα τέσσερα χρόνια των βασικών σπουδών με την προϋπόθεση να διατηρούν σε υψηλά επίπεδα την ακαδημαϊκή απόδοσή τους τουλάχιστον στο 3.6 GPA και να εξακολουθούν τους δεσμούς τους με τις οργανώσεις της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας και της Ορθόδοξης Εκκλησίας καθ’ όλη τη διάρκεια της κολεγιακής τους ζωής.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι και ενδιαφερόμενες μπορούν να τηλεφωνούν στον αριθμό (212) 644 – 6960 ή να επισκέπτονται την ιστοσελίδα: www.thefaithendowment.org