Η Κέα συμμετέχει στον Παγκόσμιο Εθελοντικό Καθαρισμό Ακτών 2020

Ο Παγκόσμιος Εθελοντικός Καθαρισμός Ακτών κάθε φθινόπωρο είναι η παλαιότερη και ευρύτερη προσπάθεια ευαισθητοποίησης πολιτών για τα απορρίμματα σε ακτές και θάλασσα και αποτελεί πρωτοβουλία του μη-κυβερνητικού οργανισμού Ocean Conservancy.

Ο Δήμος Κέας ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της HELMEPA, που φέτος συμπληρώνει 30 χρόνια συντονισμού της εθελοντικής αυτής δράσης στην Ελλάδα, συντόνισε τη διοργάνωση εθελοντικών καθαρισμών ακτών στην Κέα. Τα σχολεία του νησιού μας, με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους, δέχτηκαν να συμμετάσχουν ενεργά στη δράση δείχνοντας την αγάπη τους στη θάλασσας και το φυσικό περιβάλλον.

Με προτεραιότητα την ασφάλεια και τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, εκπαιδευτικοί και μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κορησσίας καθάρισαν εθελοντικά την παραλία της Κορησσίας. Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του Νηπιαγωγείου Κορησσίας ανέλαβαν την παραλία του Βουρκαρίου.

Την  εβδομάδα αυτή  στη δράση θα συμμετάσχει και το Δημοτικό Σχολείο Ιουλίδας.

Σύμφωνα με την ετήσια Έκθεση Trash Free Seas, που δημοσίευσε o οργανισμός Ocean Conservancy, πέρσι 940.000 εθελοντές σε 116 χώρες πραγματοποίησαν 7.000 καθαρισμούς συλλέγοντας 9.500 τόνους απορριμμάτων. Τα πολυπληθέστερα απορρίμματα ήταν – με διαφορά – οι περίπου 5 εκατ. συσκευασίες τροφίμων και τα πάνω από 4 εκατ. αποτσίγαρα, γεγονός που αποδεικνύει την ατομική ευθύνη στην παγκόσμια εξάπλωση του προβλήματος.

Πηγή: koinignomi.gr