Εθελοντική αιμοδοσία στον Προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου Αθηνών

Η έναρξη της φετινής ακαδημαϊκής χρονιάς  στην περίοδο πανδημίας COVID-19, που συμπίπτει με αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μας, έχει επηρεάσει την εθελοντική αιμοδοσία και την επάρκεια του προς μετάγγιση αίματος. Τα αποθέματα αίματος  έχουν περιοριστεί σημαντικά με επακόλουθο να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στους ασθενείς που χρήζουν μετάγγισης.

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών από την έναρξη της πανδημίας σε συνεργασία με φοιτητικούς συλλόγους του ΕΚΠΑ και άλλους φορείς  έχει διοργανώσει εκστρατείες ενημέρωσης και  4 Εθελοντικές Αιμοδοσίες  με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εθελοντών αιμοδοτών, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Συνεχίζοντας τις δράσεις αυτές  το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ν. Υ. Αιμοδοσίας Αρεταιείου Νοσοκομείου και Ν.Υ. Αιμοδοσίας Αττικού Νοσοκομείου)   σε συνεργασία με το “Αιμοπετάλιο” τη φοιτητική ομάδα εθελοντικής αιμοδοσίας του Πανεπιστημίου Αθηνών

θα πραγματοποιήσει Εθελοντική Αιμοδοσία

 την Τρίτη 6 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2020  από 10.30 -17.30  στον προαύλιο χώρο του Κεντρικού Κτηρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου 30, Αθήνα) για όλους τους πολίτες  της Αθήνας.

Ακολουθήστε τα βέλη από τη Στάση του Μετρό Πανεπιστήμιο

Για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των αιμοδοτών

Αιμοδοσία σε εξωτερικό χώρο

Θερμομέτρηση κατά την προσέλευση

Παροχή εξοπλισμού ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικό)

Τήρηση των αποστάσεων

Για την αποφυγή συνωστισμού, παρακαλούμε τους αιμοδότες να κλείνουν τηλεφωνικό ραντεβού στο τηλ. 210-7286324.

Μέλη του Αιμοπεταλίου θα είναι παρόντα για να λύσουν κάθε απορία σας σχετικά με την ομάδα και να καλωσορίσουν όσους φοιτητές ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σε αυτή.

Επιπλέον,  σε συνεργασία με το Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», θα είναι δυνατή η εγγραφή σας στο Εθνικό και Παγκόσμιο Αρχείο Εθελοντών Δοτών Μυελού́ των Οστών.

Πηγή: uoa.gr