Κέντρο Βρεφών “Μητέρα”

 

60 Χρόνια Προσφοράς στο Παιδί και την Οικογένεια

Το Κέντρο Προστασίας του Παιδιού Αττικής «Η ΜΗΤΕΡΑ» αποτελεί ένα από τους κύριους φορείς παιδικής προστασίας στη χώρα. Είναι Ν.Π.Δ.Δ., εποπτεύεται και επιχορηγείται από το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας. Στεγάζεται σε δενδροφυτευμένη έκταση 102 στρεμμάτων που παραχωρήθηκε από το Δημόσιο και περιλαμβάνει κεντρικό κτίριο υποδοχής εξυπηρετούμενων, κέντρο υποδοχής βρεφών, οκτώ περίπτερα φιλοξενίας βρεφών-νηπίων, στέγη δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, ξενώνα εγκύων-λεχωίδων, γραφεία στέγασης υπηρεσιών, βοηθητικούς χώρους.

Το ΜΗΤΕΡΑ έχει:

-Ενα σπίτι που φροντίζει τις γυναίκες που είναι μόνες τους σε μια εγκυμοσύνη χωρίς υποστηρικτικό περιβάλλον, χωρίς σύντροφο και χρειάζονται προστασία σε αυτή τη δύσκολη περίοδο της ζωής τους.
-Ενα σπίτι που αγκαλιάζει με φροντίδα και στοργή τα παιδιά που χρειάζεται να ζήσουν για λίγο , πολύ ή μόνιμα μακριά από την οικογένεια τους.
-Παιδιά που έχουν ανάγκη το χάδι και την αγάπη μιας οικογένειας που θα ανοίξει την αγκαλιά της και θα τα προστατέψει για ένα διάστημα της ζωής τους ή θα τα κάνει παιδιά της.
-Ειδικούς Επιστήμονες που μπορούν :
να σας συμπαρασταθούν και να σας συμβουλέψουν στις δύσκολες στιγμές της σχέσης σας με το μωρό σας, το μικρό παιδί σας και να σας στηρίξουν στην δύσκολη φάση των αποφάσεων σας για το μέλλον του κοντά σας ή μακριά σας.

να σας προετοιμάσουν στο ρόλο σας ως ανάδοχοι γονείς, ως θετοί γονείς.

να σας πληροφορήσουν για την ιστορία της υιοθεσίας σας, να σας βοηθήσουν στην επανασύνδεση με τη φυσική σας οικογένεια, να σας στηρίξουν

να σας στηρίξουν στην αναζήτηση του παιδιού σας που μεγάλωσε μακριά σας σε θετή οικογένεια και να σας επανασυνδέσει μαζί του εφ’ όσον ο/η ίδιος/α ,ως ενήλικας πλέον, το επιθυμεί.

INFO

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ «Η ΜΗΤΕΡΑ»
Λ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 65
ΙΛΙΟΝ ΑΘΗΝΑ
13122 Ελλάδα
2132015700

www.kvmhtera.gr