Εθελοντική Αιμοδοσία στην Αλικαρνασσό σήμερα Τετάρτη 7 Οκτωβρίου

Από 16:30– 19:30 στην αίθουσα της Ενορίας του Αγίου Νικολάου

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 7.10.2020 στην Ν. Αλικαρνασσό στην αίθουσα της Ενορίας του Αγίου Νικολάου και ώρες 16:30 – 19:30. Πρόκειται για μια προσπάθεια που συντονίζει ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης» στα πλαίσια του προγράμματος «αιμοδοτούμε_μαζί» με την συνεργασία της Ενορίας Αγίου Νικολάου, σχολεία και συλλόγους γονέων και κηδεμόνων της περιοχής. Οι αιμοδοσίες πραγματοποιούνται σε σταθερό πλέον επίπεδο κάθε 1η Τετάρτη κάθε μήνα.

Κάθε Εθελοντής Αιμοδότης θα λάβει ατομική ταυτότητα εθελοντή αιμοδότη στην οποία καταχωρούνται οι προσφερόμενες μονάδες και με την οποία μπορεί να καλύψει μελλοντική ανάγκη σε αίμα, δική του ή συγγενή. Σημαντικό είναι ότι ο «Αιματοκρήτης» και οι συνεργαζόμενοι φορείς δεν έχουν τράπεζα αίματος ούτε διαχειρίζονται με κανένα τρόπο το αίμα που συλλέγεται. Το αίμα διατίθεται για τις ανάγκες παιδιών με αιματολογικά νοσήματα, τοκετούς, χειρουργεία, τροχαία, και άλλα έκτακτα περιστατικά.

Αίμα μπορούν να δώσουν όλοι οι υγιείς άνδρες και γυναίκες από 18-65 ετών. Πρέπει να είναι ξεκούραστοι, να έχουν περάσει 2 ώρες από το μεσημεριανό φαγητό και να έχουν μαζί τους την αιμοδοτική τους κάρτα ή το ΑΜΚΑ και την αστυνομική τους ταυτότητα. Οι εθελοντές αιμοδότες κατά την προσέλευσή τους πρέπει να φορούν μη ιατρική μάσκα και να τηρούν φυσικές αποστάσεις.

Την επιστημονική φροντίδα και επιμέλεια της αιμοδοσίας έχει η κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου ενώ εθελοντές ιατροί και νοσηλευτές του Αιματοκρήτη θα είναι στη διάθεση των πολιτών που επιθυμούν να ενημερωθούν για την αιμοδοσία, τη δωρεά μυελού οστών, τη δωρεά ομφάλιου αίματος και τη δωρεά οργάνων.

Πηγή: flashnews.gr