Επίδομα θέρμανσης: Πότε θα γίνουν οι πληρωμές στους δικαιούχους

Tο προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού που κατατέθηκε στη Βουλή αναφέρει ότι εντός του τρέχοντος έτους θα καταβληθεί το επίδομα θέρμανσης της χειμερινής περιόδου 2020-2021 στους δικαιούχους

Επίδομα θέρμανσης: Πότε θα πληρωθεί στους δικαιούχους

Το επίδομα συνολικού ύψους 84 εκατ. ευρώ αρχικά ήταν προγραμματισμένο να δοθεί στις αρχές του 2021, όμως αποφασίστηκε να καταβληθεί εντός του 2020 προς διευκόλυνση των ευάλωτων νοικοκυριών.

Όπως επισημαίνεται στο τμήμα των δαπανών και στην κατηγορία “κοινωνικές παροχές” “οι δαπάνες της κατηγορίας αυτές περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, το επίδομα θέρμανσης, τις συντάξεις που πληρώνονται απευθείας από το κράτος, καθώς και τις λοιπές παροχές κοινωνικής πρόνοιας σε είδος και σε χρήμα και εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν στα 232 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 97 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου.

Η αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως στη σχεδιαζόμενη καταβολή του επιδόματος θέρμανσης της χειμερινής περιόδου 2020-2021, συνολικού ύψους 84 εκατ. ευρώ, εντός του 2020 προκειμένου να διευκολυνθούν τα ευάλωτα νοικοκυριά, ενώ αρχικά είχε προβλεφθεί να καταβληθεί στις αρχές του 2021″.

 

Πηγή: ipaidia.gr