Οι μαθητές του 5ου Δημοτικού Αλμυρού αλληλέγγυοι σε συμμαθητές τους

«Στο πλαίσιο του ρόλου του, το 5ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού, υποστηρίζει συλλογικές κοινωνικές δράσεις με βιωματική και συνεργατική προσέγγιση διαφόρων κοινωνικών θεμάτων, με σκοπό να καλλιεργήσει στους μαθητές του, τις αξίες της ανθρωπιστικής συνεισφοράς, της αλτρουιστικής ιδεολογίας και της αλληλεγγύης. Μια τέτοια συμπεριφορά, άλλωστε, είναι δείγμα προόδου και αδελφοσύνης, ενώ συμβάλλει στην ανάπτυξη του πολιτισμού και τη σφυρηλάτηση των ανθρωπίνων σχέσεων. Μέσω της ανθρωπιστικής δράσης, λοιπόν, εδραιώνεται η συνεργασία και η αρμονική συνύπαρξη μεταξύ των ατόμων. Η κοινωνική ζωή ομαλοποιείται και έτσι αναπτύσσονται ευγενή συναισθήματα και προωθούνται οι ανθρώπινες σχέσεις».

Αυτά επισημαίνονται από την Διεύθυνση του σχολείο και με αφορμή τις πληγές που άφησε πίσω του ο κυκλώνας «Ιανός» σε μαθητές του που ζούσαν στις όχθες του ποταμού Ξηριά, όπου τα νερά πήραν την καλύβα που ζούσαν καθώς και όλα τα υπάρχοντά τους, αφήνοντάς τα δίχως ρούχα και παπούτσια, ο διευθυντής ενημέρωσε τους δασκάλους και τους μαθητές του σχολείου, ζητώντας να μαζευτούν ρούχα και παπούτσια.

Πράγματι οι μαθητές/τριες μετά από τις προτροπές του διευθυντή και των δασκάλων τους, αντέδρασαν άμεσα, φέρνοντας αρκετά είδη ένδυσης και υπόδησης και τα οποία παραδόθηκαν στη μητέρα των παιδιών, επουλώνοντας τις πληγές και φέρνοντας ξανά το χαμόγελο στα χείλη τους.

Ο διευθυντής, κ. Τσέλιος Ηρακλής, ευχαρίστησε και απένειμε τα εύσημα στους μαθητές και τους γονείς τους για την άμεση ανταπόκριση.

Όπως επεσήμανε, «με τέτοιου είδους δράσεις, οι μαθητές/τριες αισθάνονται ότι ανήκουν σε μια κοινωνική ομάδα και δεν είναι αποκομμένοι από την κοινωνική πραγματικότητα ή απομονωμένοι από την ευρύτερη κοινωνία. Επιπλέον, αναπτύσσονται οι ηθικές αξίες των παιδιών, όπως η αγάπη, η φιλία, αλληλεγγύη και η υπευθυνότητα, ενώ ολόκληρη η κοινωνία απολαμβάνει τα οφέλη της αγαθοεργίας και της δικαιοσύνης».

Πηγή: taxydromos.gr