Το Skip στο πλευρό των ατόμων με κινητικές δυσκολίες: Με την προσφορά ειδικά σχεδιασμένων ρούχων

Μια αυτονόητη και μηχανική διαδικασία, όπως αυτή του καθημερινού ντυσίματος, για κάποιους ανθρώπους αποτελεί άθλο. Το Skip αναγνωρίζοντας αυτή την προσπάθεια, εγκαινίασε μια νέα πρωτοβουλία που διευκολύνει τον αγώνα που δίνουν οι άνθρωποι με κινητικές δυσκολίες.

Έχεις προσπαθήσει άραγε, να φορέσεις μια μπλούζα χρησιμοποιώντας μόνο το ένα σου χέρι; Ή να βάλεις ένα παντελόνι τζιν καθισμένος σε μια καρέκλα; Αν το έχεις δοκιμάσει, σίγουρα θα έχεις διαπιστώσει πως δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Πόσο μάλλον για τα άτομα με κινητικές δυσκολίες.

Η απάντηση σε αυτό το πρόβλημα λέγεται Adaptive Clothing (ρούχα προσαρμοσμένης ραφής) και πρόκειται για μια τάση που έχει εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια στο εξωτερικό με ρούχα που προσαρμόζονται σχεδιαστικά στις ανάγκες ανθρώπων με αναπηρία, ενισχύοντας το δικαίωμά τους στην κοινωνική ενσωμάτωση. Μάλιστα, ακόμη και μεγάλοι οίκοι μόδας φαίνεται να έχουν υιοθετήσει αυτή την τάση, προτείνοντας λειτουργικά, ευκολοφόρετα ρούχα για άτομα με κινητικές δυσκολίες ώστε να μην νιώθουν αποκλεισμένα.

Η τάση αυτή δεν προορίζεται μόνο για τους ενήλικες αλλά και για τα παιδιά. Έχεις αντιληφθεί άραγε, πόσο σημαντικό είναι για τα παιδιά να μπορούν να ντύνονται κάθε πρωί χωρίς βοήθεια; Με αυτό το σκεπτικό, οι σχεδιαστές παιδικών ρούχων προσαρμοσμένης ραφής, δημιουργούν «ρούχα που χρειάζονται οι γονείς για τα παιδιά τους, που ζητούν οι φυσιοθεραπευτές τους και που κάνουν τα ίδια τα παιδιά να νιώθουν άνετα και όμορφα» θέλοντας να κάνουν τα ιδιαίτερα αυτά παιδιά, να νιώσουν μεγαλύτερη σιγουριά, αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία.

Πώς είναι αυτά τα ρούχα; Τι το ιδιαίτερο έχουν;
Βασικά στοιχεία στην κατασκευή των ρούχων προσαρμοσμένης ραφής είναι τα μαγνητικά κουμπιά και φερμουάρ, τα ρυθμιζόμενα ελάσματα, τα κλείστρα τύπου velcro, τα φερμουάρ ‘του ενός χεριού’, οι επίπεδες, εξωτερικές ραφές, τα υπέρ απαλά βαμβακερά υφάσματα, οι μεγάλες τσέπες και πολλά άλλα. Ο στόχος παραμένει να είναι εύκολα στη χρήση, ασφαλή από ιατρικής άποψης και, κυρίως, μοντέρνα, καθώς το στιλ είναι και αυτό μια πύλη που οδηγεί στην αποδοχή και την κοινωνικοποίηση.

Ρούχα Χωρίς Περιορισμούς: Η νέα πρωτοβουλία κοινωνικής ευαισθησίας του Skip
Το Skip με μότο του «Όλοι είμαστε το ίδιο ξεχωριστοί και όλοι χρειαζόμαστε την ίδια φροντίδα», έχει αποδείξει έμπρακτα εδώ και πολλά χρόνια πως βάζει στην άκρη τους διαχωρισμούς και στηρίζει τόσο κοινωνικά ευπαθείς ομάδες – όπως με το Κοινωνικό Πλυντήριο, την δράση για πρόσβαση σε καθαρά ρούχα για όλους – όσο και τα άτομα με σωματικές και κινητικές ιδιαιτερότητες, με την πρόσβαση σε καλαίσθητα Ρούχα Χωρίς Περιορισμούς.

Συγκεκριμένα, με κάθε αγορά προϊόντων Skip, αποκλειστικά στα super market ΑΒ, εξασφαλίζει στα παιδιά της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών/ Πόρτα Ανοιχτή, πρόσβαση σε μοντέρνα ρούχα που κατασκευάζονται στο εξωτερικό και είναι ειδικά προσαρμοσμένα και σχεδιασμένα για τις δυνατότητές τους.

Πηγή: iefimerida.gr