ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ομπρέλα προστασίας στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες

Eπιπλέον 300 εκατομμύρια ευρώ σε στοχευμένες δράσεις

Ένα ασφαλές δίχτυ κοινωνικής προστασίας για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες δημιουργεί με συντονισμένα βήματα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την ώρα που πλήττονται χιλιάδες πολίτες από τη δίνη των αναταράξεων που προκαλεί η πανδημία σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, ο Πρωθυπουργός εμφανίζεται αποφασισμένος να αξιοποιήσει κάθε διαθέσιμο πόρο για τις ευπαθείς ομάδες και εκείνους που περνούν δυσκολότερα.

Στο πλαίσιο αυτό αυξάνεται κατά 300 εκατομμύρια ευρώ το κονδύλι για την καταβολή επιδομάτων μέσω του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, όπως είναι το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, το επίδομα τέκνων και το επίδομα στέγασης. Έτσι αυξάνεται ο αριθμός των δικαιούχων.

Υπενθυμίζεται ότι:

– Το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα δίνεται σε πάνω από 270.000 νοικοκυριά με ιδιαίτερα χαμηλό εισόδημα και πολύ μικρή κινητή και ακίνητη περιουσία. Κάθε μήνα καταβάλλονται 200 ευρώ για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, 100 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος και 50 ευρώ για κάθε ανήλικο μέλος.

– Το επίδομα τέκνων χορηγείται σε πάνω από 900.000 οικογένειες και αφορά πάνω από 1,5 εκατομμύρια παιδιά. Το ύψος του εξαρτάται από την οικονομική κατάσταση κάθε οικογένειας και τον αριθμό των παιδιών.

Το ποσό του επιδόματος, καταβάλλεται σε 6 διμηνιαίες δόσεις και ανέρχεται σε 70, 42 ή 28 ευρώ για κάθε παιδί (για το πρώτο και το δεύτερο), ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος, και σε 140, 84 ή 56 ευρώ από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί, ανά μήνα.

– Το επίδομα στέγασης καταβάλλεται σε πάνω από 260.000 οικογένειες με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια και το ύψος του ανέρχεται σε 70 ευρώ το μήνα για το δικαιούχο και επιπλέον 35 ευρώ το μήνα για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού.

Πηγή: tilegrafimanews.gr