Ο Όμιλος Εταιρειών Prestige στηρίζει την Ημέρα Υγείας του Μαστού και την εκστρατεία ενημέρωσης #BHD2020

Ο Όμιλος Εταιρειών Prestige στo πλαίσιo της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, ενώνει δυνάμεις για την Ημέρα Υγείας του Μαστού και υποστηρίζει για ακόμα μια χρονιά την εκστρατεία «Υγιής Τρόπος Ζωής για την Υγεία του Μαστού».

Σκοπός των δράσεων του Ομίλου είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τη σχέση της υγιεινής ζωής και υγείας του μαστού.

 

Η Europa Donna διοργανώνει κάθε χρόνο στις 15 Οκτωβρίου την Ημέρα Υγείας Μαστού για να ενημερώσει γυναίκες όλων των ηλικιών πως ο τρόπος ζωής αλλά και η έγκαιρη διάγνωση διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην πρόληψη και επανεμφάνιση καρκίνου του μαστού.

 

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Chief Operating Officer του Ομίλου Prestige, κα. Βαλεντίνα Πραστίτη, «Στο πλαίσιο του μήνα πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε την σπουδαιότητα της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού που σώζει ζωές. Ο Οκτώβρης είναι μήνας αφιερωμένος στους αγωνιστές και σε όσους παλεύουν τον καρκίνο του μαστού, είναι μήνας υπενθύμισης των δικαιωμάτων  τους, είναι ο μήνας που θα πρέπει να ενεργοποιεί όλους τους αρμόδιους φορείς για διεκδίκηση καλύτερης ποιότητας ζωής των συνανθρώπων μας. Ο Όμιλος Prestige, θεωρεί χρέος του να συμμετέχει ενεργά με τέτοιες πρωτοβουλίες και να προσφέρει με κάθε δυνατό τρόπο στην κοινωνία στην οποία δραστηριοποιείται»

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) ανακοινώνει πως το 1/3 των περιπτώσεων διαφόρων μορφών καρκίνου θα μπορούσε να προληφθεί με την διατροφή, ενώ το 30% από αυτούς έχουν συσχετιστεί με διάφορες διατροφικές συνήθειες. Όσο αφορά τον καρκίνο του μαστού υπάρχουν 1.1 εκατομμύρια νέα περιστατικά και 411,000 θάνατοι κάθε χρόνο. Αυτό καθιστά τον καρκίνο του μαστού τον πιο συχνό καρκίνο στον κόσμο και αφορά γυναίκες αλλά και άντρες σε μικρότερο ποσοστό.

Ο Όμιλος Prestige αποτελεί δυνατό σύμμαχο στον αγώνα αυτό, υποστηρίζοντας διαχρονικά την ανάγκη για ενημέρωση και πρόληψη καθώς και τον υγιή τρόπο ζωής για όλους, γυναίκες και άντρες. Οι αξίες αυτές ριζώνουν βαθιά στη φιλοσοφία του Ομίλου και στις δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, ως δραστήριο μέλος της τοπικής κοινωνίας με έντονη την αίσθηση του καθήκοντος προς τον συνάνθρωπο

Πηγή: protathlima.com