Εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή, στο Παλαιό Δημαρχείο Σπάτων

Εθελοντική αιμοδοσία 💉 την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020 στο Παλαιό Δημαρχείο Σπάτων και ώρα 9:00-13:00, με την υποστήριξη της Κινητής Μονάδας Αιμοληψίας του Γενικού Νοσοκομείου Αττικής «Σισμανόγλειο» και του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας.

Στην περίοδο πανδημίας COVID-19 🦠που διανύουμε σήμερα, η αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μας έχει επηρεάσει την εθελοντική αιμοδοσία και την επάρκεια προς μετάγγιση αίματος. Τα αποθέματα αίματος έχουν περιοριστεί σημαντικά με επακόλουθο να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στους ασθενείς που χρήζουν μετάγγισης.

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί με τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας, σε μεγάλη αίθουσα, εξωτερικό χώρο αναμονής & ελεγχόμενη ροή των εθελοντών σύμφωνα με τις οδηγίες και τα πρωτόκολλα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Πάμε στο χώρο της αιμοδοσίας λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας: Φοράμε μάσκες😷, κρατάμε τις απαραίτητες αποστάσεις. Δεν ξεχνάμε να έχουμε μαζί μας τον ΑΜΚΑ.

Τα μέλη της Δημοτικής Τράπεζας αίματος εφοδιάζονται με ηλεκτρονική κάρτα εθελοντή αιμοδότη που τους εξασφαλίζει χορήγηση μονάδων αίματος σε περίπτωση ανάγκης για τον ίδιο ή τους συγγενείς του. Την προσπάθειά μας μπορούν να ενισχύσουν οι συμπολίτες μας προσφέροντας αίμα και οποιαδήποτε άλλη ημέρα στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο 🏥, δηλώνοντας πως η προσφορά τους γίνεται για την τράπεζα αίματος του Δήμου μας.

Δείτε ακόμα:  Νέοι ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών σε Ραφήνα, Αρτέμιδα, Μαραθώνα, Παλλήνη & Αν. Αττική

Ο αιμοδότης θα πρέπει: Να αισθάνεται καλά, να είναι ξεκούραστος, να έχει κοιμηθεί την προηγούμενη ημέρα 6-7 ώρες τουλάχιστον 😴, πριν την αιμοδοσία πρέπει να προηγείται ελαφρύ πρωινό, απαγορεύεται η κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών πριν την αιμοδοσία, μετά την αιμοδοσία ο αιμοδότης δεν πρέπει να καπνίσει για μία ώρα, να μην οδηγήσει για μία ώρα, να μην κάνει έντονη σωματική άσκηση την ημέρα της αιμοδοσίας.

Η εθελοντική αιμοδοσία 🩸 είναι στάση ζωής!
Είναι η μεγαλύτερη προσφορά από τον άνθρωπο στον άνθρωπο! 👌

Πηγή: irafina.gr