Πύργος: Στην αφετηρία για 9η χρονιά το Κοινωνικό Φροντιστήριο

Για ένατη συνεχόμενη χρονιά, κόντρα στις δυσκολίες της εποχής ξεκίνησε χθες την λειτουργία του του Κοινωνικό Φροντιστήριο Πύργου, με την τέλεση του αγιασμού από τον Επίσκοπο Ωλένης, Αθανάσιο, στον προαύλιο χώρο του 2ου Λυκείου Πύργου.

Ο εμπνευστής αυτής της προσπάθειας, ο Χρήστος Αθανάσουλας αφού αρχικά ευχαρίστησε όλους όσοι στηρίζουν το Κοινωνικό Φροντιστήριο, το οποίο αποτελεί την μακροβιότερη εθελοντική δομή Παιδείας πανελλαδικά, πρόσθεσε ότι: «Ευχαριστούμε που είστε κοντά μας, να μας ευχηθείτε και να μας δώσετε κουράγιο στο 9ο ξεκίνημα που κάνουμε στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Πύργου, ένα ξεκίνημα εθελοντισμού και αλληλεγγύης που καταφέραμε, δεν λυγίσαμε, να το κάνουμε παρά τις ιδιαίτερα άσχημες συνθήκες που επικρατούν με την πανδημία.

Δείξαμε πόσο έντονα πιστεύουμε στον εθελοντισμό και στην αλληλεγγύη και την γενναιότητα που έχουμε να είμαστε εδώ με έναν παραπάνω πιθανό κίνδυνο, βρεθήκαμε 31 εθελοντές και αυτή την φορά. Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους, οι περισσότεροι από σεμνότητα δεν είναι εδώ σήμερα, μα πιο πολύ Θέλω να ευχαριστήσω δύο συναδέλφους, την κα Ξενογιανοπούλου και τον κ. Φυντανίδη που αν δεν συνέβαλαν στο συντονισμό, μόνος μου δεν θα τα είχα καταφέρει αυτήν την χρονιά» τόνισε ο κ. Αθανάσουλας εκφράζοντας παράλληλα την πικρία του καθώς όπως τόνισε «Δυστυχώς κάποιοι δεν είναι εδώ, κάποιοι από τους εκατοντάδες εκπαιδευτικούς δεν βρήκαν την δύναμη και το κουράγιο να είναι εδώ, με αποτέλεσμα να μένουν τα παιδιά, κυρίως στο ΕΠΑΛ αβοήθητα. Εμείς είμαστε εδώ και θα το παλέψουμε μέχρι τέλους».

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Παπαδημητρίου πρόσθεσε:

«Να ευχηθώ και εγώ από πλευράς μου, καλή σχολική χρονιά, πραγματικά, όπως είπε και ο κ. Αθανάσουλας, για ένατη χρονιά λειτουργεί το κοινωνικό φροντιστήριο στο Δήμο Πύργου, είναι μία πρωτοβουλία που αποδεικνύει την αλληλεγγύη που πρέπει να έχουμε ως άνθρωποι και το αποδεικνύουν έμπρακτα και περίτρανα εννέα χρόνια τώρα, όλοι οι καθηγητές που συμμετέχουν σε αυτό το κοινωνικό φροντιστήριο αφιλοκερδώς, προσφέροντας γνώση στους μαθητές. Θα ήθελα να σας ευχηθώ καλή χρονιά, να πω και εγώ ότι η γνώση είναι φως, όποιος κατέχει γνώση, είναι στο φως και όχι στο σκοτάδι. Εκμεταλλευτείτε λοιπόν την αγάπη, την θέληση και την πίστη που έχουν αυτοί οι καθηγητές προς εσάς έτσι ώστε να δημιουργήσετε ένα καλύτερο αύριο. Δημιουργείτε καλύτερο αύριο, διότι είστε το μέλλον μας, η συνέχεια του καθενός από εμάς.

Ο Δήμος Πύργου είναι κοντά στο κοινωνικό φροντιστήριο, οποιαδήποτε υποστήριξη χρειαστείτε είμαστε στη διάθεσή σας, να προσφέρουμε τα πάντα προκειμένου να εκπληρώσετε το έργο σας».

koinoniko 2

koinoniko 3

koinoniko 4

Πηγή: ilialive.gr