Μείωση τελών σε πληττόμενες επιχειρήσεις του Δήμου Τεμπών

Οικονομικά ζητήματα, με αιχμή τη μείωση των δημοτικών τελών και φόρων σε πληγείσες από την πανδημία επιχειρήσεις σύμφωνα με την ΠΝΠ της Κυβέρνησης, συζήτησε το Δημοτικό Συμβούλιο Τεμπών στην πρόσφατη συνεδρίαση. Στην εισήγησή του ο δήμαρχος κ. Γ.Μανώλης σημείωσε ότι: «Με υπευθυνότητα και κοινωνική αλληλεγγύη οφείλουμε να σταθούμε κοντά και να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας επιχειρηματίες και όχι μόνο που συμβάλλουν καθοριστικά στην τοπική οικονομία, έχουν πληγεί από τον κορονοϊό και δύσκολα θα ανακάμψουν από την παρατεταμένη πανδημία.

Επίσης ο κ. Μανώλης έστειλε μήνυμα αποδοκιμασίας, με αφορμή φραστικές επιθέσεις που δέχτηκε η επικεφαλής της «ΛΑΣΥ» κ. Μαρία Κωστή, στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο που συγκλήθηκε στις αρχές του μήνα, αμέσως μετά την εγκατάσταση προσφύγων σε ξενοδοχεία σε Αμπελάκια και Καστρί Λουτρό.

Ο δήμαρχος Τεμπών σημείωσε σχετικά: «Με εντολή των δημοτών βρεθήκαμε στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να προασπίσουμε τα συμφέροντα και να επιλύσουμε τα προβλήματα των συμπολιτών μας, εξασφαλίζοντας μια καλύτερη καθημερινότητα. Η επιτυχία αυτή απαιτεί νοημοσύνη και προσπάθεια και όχι άναρθρες κραυγές και ύβρεις.
Στη συνέχεια ζήτησε από όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου να καταδικάσουν την ακραία αρνητική και απαξιωτική στάση ομάδας δημοτών στην έκτακτη αυτή συνεδρίαση προς τη δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» και την επικεφαλής της κ. Μαρίας Κωστή και να δεσμευτούν ότι δεν θα επιτρέψουμε ξανά να συμβεί αυτό».
«Δεν εκφράζει αυτή η στάση το σύνολο των κατοίκων και δημοτών του Δήμου Τεμπών. Τέτοια γεγονότα οδηγούν στην αυτοκαταστροφή και τον διαχωρισμό και δεν βοηθούν την κυβέρνηση να μας αντιμετωπίσει με υπευθυνότητα. Έχουμε ευθύνη στους εαυτούς μας, στα παιδιά μας, να καταφέρουμε να συγκρατήσουμε τις νέες γενιές στον τόπο μας με συνθήκες όμορφης ζωής» ανέφερε ο δήμαρχος.

Πηγή: eleftheria.gr