Η Μητρόπολη τίμησε τον μεγάλο ευεργέτη της πόλης Χαράλαμπο Τσιμά

Ανώτατη τιμητική διάκριση απένειμε στον μεγάλο ευεργέτη της πόλης Χαράλαμπο Τσιμά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος χθες μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου. Ο Μητροπολίτης του απένειμε τον Χρυσό Σταυρό μετά διπλώματος ως ελάχιστο «ευχαριστώ» για τις ευεργεσίες και την αγάπη του για την πατρίδα του και τους ανθρώπους της.

Ο μεγάλος ευεργέτης του Βόλου κάλυψε το κόστος για τη φιλοτέχνηση της προτομής του αείμνηστου Θανάση Γκαβαρδίνα, δημιουργού του Γηροκομείου Καναλίων, τα αποκαλυπτήρια της οποίας θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 31/10, στα Κανάλια Μαγνησίας, ενώ προσέφερε μέρος του ποσού που απαιτήθηκε για τη δημιουργία της βιβλιοθήκης που θα στεγάσει τον πλούτο των βιβλίων του και εξόπλισε το Γηροκομείο των Καναλίων με καρδιογράφο και απινιδωτή, για την κάλυψη των άμεσων ιατρικών αναγκών των 40 ηλικιωμένων που διαμένουν στο Ιδρυμα.

«Ο αγαπητός μας Χαράλαμπος Τσιμάς ξεκίνησε από τον τόπο μας πάμπτωχος, με μόνα εφόδια την Ελληνική ψυχή και την πίστη του. Εζησε τα πρώτα χρόνια της ξενιτιάς σε απόλυτη ένδεια, εργαζόμενος, όμως, τίμια, στην καθημερινή βιοπάλη. Είχε, όμως, μέσα του τον Οδυσσέα και την ακλόνητη πίστη ότι ο Θεός είναι μαζί του. Πάλεψε, αξιοποίησε ευκαιρίες και μεγαλούργησε, εργαζόμενος στην μακρινή Αιθιοπία. Ταυτόχρονα, δημιούργησε μια γνήσια Ελληνορθόδοξη οικογένεια. Το όνομά του είναι σήμα κατατεθέν στην πρωτεύουσα της Αιθιοπίας, καθώς θεωρείται ευεργέτης και εκείνου του τόπου. Δε αρκέστηκε, όμως, σε όσα πέτυχε στην ξενιτιά. Δεν ξέχασε ποτέ τον τόπο του και, μιμούμενος την παράδοση των Μεγάλων Ελλήνων Ευεργετών, ευεργέτησε πολλαπλώς την Μαγνησία και όχι μόνο, σε όλους τους τομείς», ανέφερε ο κ. Ιγνάτιος.

Ο ίδιος ευχήθηκε: «Γνωρίσαμε τον κ. Τσιμά, τα τελευταία είκοσι χρόνια, ως άνθρωπο έμπιστο και σοφότατο και σήμερα του προσφέρουμε το ελάχιστο «ευχαριστώ», την Ανώτατη Διάκριση της Τοπικής μας Εκκλησίας, ως υπενθύμιση ότι είναι μιμητής Ιησού Χριστού. Τον ευχαριστούμε για τις ευεργεσίες και την αγάπη του για την πατρίδα του και τους ανθρώπους της, προσευχόμαστε για τον ίδιο και την οικογένειά του. Είθε να είναι παράδειγμα προς μίμηση, ιδιαίτερα τούτη την εποχή, που τόσες δυσκολίες μας κυκλώνουν…».

Βαθιά συγκινημένος για τη διάκριση αυτή ο κ. Τσιμάς είπε ότι αποτελεί για τον ίδιο την μεγαλύτερη τιμή, αναγνώριση και ανταμοιβή για το φιλανθρωπικό του έργο, στο οποίο αφιερώθηκε, πρόθυμα και ολόψυχα, εδώ και πολλά χρόνια.Ο κ. Τσιμάς ευχαρίστησε, επίσης, όλους τους συμπολίτες του για την αμέριστη αγάπη τους,«που για μένα είναι το μεγαλύτερο αντίδωρο».Τέλος, έδωσε προς όλους την υπόσχεση:«Οσο έχω τα μάτια του ανοικτά, όσο ο Θεός μου δίνει δύναμη και κουράγιο, θα συνεχίσω να είμαι παρών, στις επάλξεις της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο. Θα συνεχίσω να παρακινώ και άλλους συμπολίτες μου στην ανιδιοτελή προσφορά. Και όταν έλθει η ώρα, θέλω να φύγω από τη ζωή αυτή με την ελπίδα και το όνειρο ότι οι γενιές που έρχονται θα ζήσουν σε ένα καλύτερο κόσμο, γεμάτο αγάπη, δικαιοσύνη και αλληλοσεβασμό».

Πηγή: taxydromos.gr