Συγκινητική πρωτοβουλία στήριξης της «Κιβωτού του Kόσμου»

Συστράτευση αλληλεγγύης και στήριξης της «Κιβωτού του Kόσμου» με πρωτοβουλία κατοίκων της περιοχής Ανω Βόλου. Ευαισθητοποιημένοι πολίτες, που βρίσκονται πολύ κοντά στη δομή της Κιβωτού στον Ανω Βόλο, ανέλαβαν την πρωτοβουλία να συγκεντρώσουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τα παιδιά.

Την πρωτοβουλία των κατοίκων συνέδραμε ο τοπικός σύλλογος, με τον εθελοντισμό, την ευαισθησία και την κοινωνική αλληλεγγύη να αποτελούν τους πρωταγωνιστές της προσπάθειας.

Στο μεταξύ, ευαισθητοποιημένα μέλη της τοπικής κοινωνίας ανταποκρίθηκαν στην έκκληση για βοήθεια που απηύθυνε η «Κιβωτός του κόσμου», προσφέροντας το απόθεμα της αγάπης τους στα παιδιά που φιλοξενούνται.

Οι βασικές ανάγκες της δομής σε τρόφιμα περιλαμβάνουν: Κρέατα (μοσχάρι, κιμάς, κοτόπουλο), ψαρικά (γαρίδες, σουπιές, καλαμαράκια), υλικά για τοστ, όσπρια, κατεψυγμένα σφολιατοειδή, κονσέρβες τόνου, ταχίνι, μπάρες δημητριακών, χυμούς, φρέσκο γάλα μακράς διαρκείας, ηλιέλαιο, αλλαντικά, ψαροκροκέτες, φρούτα και λαχανικά. Επίσης: Χαρτικά, αλουμινόχαρτο, λαδόκολλες, αποσμητικά, ξυραφάκια, αφρό ξυρίσματος.

Όπως ανέφερε η υπεύθυνη της «Κιβωτού του κόσμου», Εύα Καραβοσιάνη «η λίστα με τα τρόφιμα και η έκκληση για βοήθεια, παραμένουν σε ισχύ. Παράλληλα, όσοι επιθυμούν, μπορούν να έρχονται και να κάνουν αιτήσεις εθελοντισμού. Υπάρχει κινητικότητα σε εθελοντές και μας βοηθούν πάρα πολύ, γιατί βοηθούν στο διάβασμα των παιδιών, αλλά εξακολουθούμε να χρειαζόμαστε και εθελοντές».

Πηγή: taxydromos.gr