Μητέρα Τερέζα της Καλκούτα- Mother Tereza

Μικρή σε ανάστημα αλλά με μία πίστη στερεή σαν το βράχο, η Μητέρα Τερέζα γεννήθηκε το 1910 στα Σκόπια από Αλβανούς γονείς και πήρε το όνομα Αγνή.

Το 1928, σε ηλικία 18 ετών, νιώθοντας ότι ο Θεός την καλούσε να γίνει ιεραπόστολος, έγινε μοναχή και πήγε να εργαστεί στην  Ινδία. Επί 20 χρόνια δίδασκε Γεωγραφία σ’ ένα μεγάλο κολέγιο της Καλκούτας. Άρχισε όμως να ενδιαφέρεται όλο και περισσότερο για τις ανάγκες των ανθρώπων που ζούσαν στις τρώγλες. Το 1946, ταξιδεύοντας με το τραίνο για τις ετήσιες πνευματικές της ασκήσεις, πέρασαν από το μυαλό της οι εικόνες των ετοιμοθάνατων που σέρνονταν στα πεζοδρόμια της Καλκούτας. Σταδιακά άρχισε να καταλαβαίνει ότι η θέση της ήταν «ανάμεσα στους φτωχότερους των φτωχών». Η δίψα του Ιησού για αγάπη κατέλαβε την καρδιά της και η επιθυμία της να ικανοποιήσει αυτή τη δίψα έγινε η αιτία της δράσης της.

Κάθε Σάββατο υπάρχει διανομή ρούχων στις 8 π.μ. Μερικές φορές υπάρχει επίσης διανομή τροφίμων σε τσάντες για οικογένειες για το σπίτι (ανάλογα με το τι έχουν) Μετά τη διανομή, οι αδελφές αποσύρονται για προσευχή και το δικό τους γεύμα, λίγη ξεκούραση , μετά καθημερινά «Αγία Ώρα» και γύρω στις 17 μ.μ. πάλι, δυο – δυο…